Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červenočočkové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 71
Do 30 minut Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1290 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 169 g
Tuky 2 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky z červené čočky jsou senzační bezmasou alternativou k těm tradičním. Chuť červené čočky, celeru a mrkve lahodně doplní česnek, kari a petrželka. Pokud nevíte, co si s sebou vzít na výlet, pak recept na červenočočkové placičky vás v rozhodování zachrání.

Suroviny

10-12 minut vařená ve vodě doměkka a slitá
řapíkatý celer 2 ks
najemno
mrkev 1 ks
nahrubo nastrouhaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
strouhanka 50 g
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná
kari koření 1 ČL
(podle chuti)
sůl
pepř
strouhaná
olivový olej
na opečení

Postup

1

Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.

2

Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

21.10.2016 14:19

Přidala jsem navíc cibuli a dvě vajíčka a nakonec ještě obalila ve vajíčku a strouhance. Karbanátky při sobě držely bez problémů a byly dobré, ale přece jen mi přijdou takové "vysušené", hodně hutné... jak jim dodat šťávu? :)

21.10.2016 15:42

Možná by jim na šťavnatosti přidala troška ricotty vmíchaná do základu :-)!

06.01.2016 15:34

Souhlasím, po přidání vejce jsme získali skvělé jídlo!

09.12.2014 07:51

Na množství čočky je jedna lžička kari málo, a hmota nám nedržela při smažení pohromadě dokud jsme nepřidali vajíčko, pak už to bylo bez problému a chutnalo i dětem:-)

Apetit magazín