Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka.
Suroviny
čočka
330
g
červená, 10-12 minut vařená ve vodě doměkka a slitá
řapíkatý celer
2
ks
najemno
mrkev
1
ks
nahrubo nastrouhaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
strouhanka
50
g
petrželka
hrst
jemně nasekaná
kari koření
1
ČL
sůl
pepř
citronová kůra
0.25
ČL
olivový olej
na opečení
1 Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.
2 Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.
Zkuste také: telecí karbanátky po mexicku, kapustové karbanátky, hovězí karbanátky s nivou nebo karbanátky z ovesných vloček.
Komentáře
Lucie Smetanová
09.12.2014 07:51
Na množství čočky je jedna
Na množství čočky je jedna lžička kari málo, a hmota nám nedržela při smažení pohromadě dokud jsme nepřidali vajíčko, pak už to bylo bez problému a chutnalo i dětem:-)
Michaela Kašparová
06.01.2016 15:34
Souhlasím, po přidání vejce
Souhlasím, po přidání vejce jsme získali skvělé jídlo!
Petra Šťastná
21.10.2016 14:19
Přidala jsem navíc cibuli a
Přidala jsem navíc cibuli a dvě vajíčka a nakonec ještě obalila ve vajíčku a strouhance. Karbanátky při sobě držely bez problémů a byly dobré, ale přece jen mi přijdou takové "vysušené", hodně hutné... jak jim dodat šťávu? :)
Martina Zajícová
21.10.2016 15:42
Možná by jim na šťavnatosti
Možná by jim na šťavnatosti přidala troška ricotty vmíchaná do základu :-)!