0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenočočkové karbanátky

Červenočočkové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenočočkové karbanátky

4.1 / 5. Počet hodnocení: 61
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 246 g
Tuky 5 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka. 

Suroviny

čočka 330 g
červená, 10-12 minut vařená ve vodě doměkka a slitá
řapíkatý celer 2 ks
najemno
mrkev 1 ks
nahrubo nastrouhaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
strouhanka 50 g
petrželka hrst
jemně nasekaná
kari koření 1 ČL
sůl
pepř
citronová kůra ¼ ČL
olivový olej
na opečení

Postup

1

Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.

2

Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.

Zkuste také: telecí karbanátky po mexicku, kapustové karbanátky, hovězí karbanátky s nivou nebo karbanátky z ovesných vloček.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Lucie Smetanová

Na množství čočky je jedna lžička kari málo, a hmota nám nedržela při smažení pohromadě dokud jsme nepřidali vajíčko, pak už to bylo bez problému a chutnalo i dětem:-)

Michaela Kašparová

Souhlasím, po přidání vejce jsme získali skvělé jídlo!

Petra Šťastná

Přidala jsem navíc cibuli a dvě vajíčka a nakonec ještě obalila ve vajíčku a strouhance. Karbanátky při sobě držely bez problémů a byly dobré, ale přece jen mi přijdou takové "vysušené", hodně hutné... jak jim dodat šťávu? :)

Martina Zajícová

Možná by jim na šťavnatosti přidala troška ricotty vmíchaná do základu :-)!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč