0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenočočkové karbanátky

Červenočočkové karbanátky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 56
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 246 g
Tuky 5 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka. 

Suroviny

čočka 330 g
červená, 10-12 minut vařená ve vodě doměkka a slitá
řapíkatý celer 2 ks
najemno
mrkev 1 ks
nahrubo nastrouhaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
strouhanka 50 g
petrželka hrst
jemně nasekaná
kari koření 1 ČL
sůl
pepř
citronová kůra 0.25 ČL
olivový olej
na opečení

1 Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.

2 Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.

Zkuste také: telecí karbanátky po mexicku, kapustové karbanátky, hovězí karbanátky s nivou nebo karbanátky z ovesných vloček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Lucie Smetanová

Na množství čočky je jedna lžička kari málo, a hmota nám nedržela při smažení pohromadě dokud jsme nepřidali vajíčko, pak už to bylo bez problému a chutnalo i dětem:-)

Petra Šťastná

Přidala jsem navíc cibuli a dvě vajíčka a nakonec ještě obalila ve vajíčku a strouhance. Karbanátky při sobě držely bez problémů a byly dobré, ale přece jen mi přijdou takové "vysušené", hodně hutné... jak jim dodat šťávu? :)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit