Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 73 g
Tuky 55 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení červené řepy a majonézy je prostě skvělé. Vynikne v bagetě, ale i na jednohubkách!

Suroviny

řepa 50 g
povařená (lepší než sterilovaná)
majonéza 2 PL
jarní cibulka 1 ks
bageta 1 ks
čerstvá
rukola hrst
lze nahradit polníčkem
sýr 100 g
typu čedar, nahrubo
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
hrubá

Polovinu řepy rozmixujte s majonézou, získáte tím parádně tmavě růžovou směs. Cibulky a zbylou řepu posekejte nebo pokrájejte a vmíchejte do ochucené majonézy – výsledkem bude jakási řepná pomazánka.

Bagetu rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete majonézou, osolte a opepřete. Poklaďte lístky rokety nebo polníčku (v nouzi můžete použít drobně natrhané salátové listy) a posypte nastrouhaným sýrem, případně ještě opepřete. Přiklopte druhou polovinou bagety a hned podávejte.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit