Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 73 g
Tuky 55 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení červené řepy a majonézy je prostě skvělé. Vynikne v bagetě, ale i na jednohubkách!

Suroviny

řepa 50 g
povařená (lepší než sterilovaná)
majonéza 2 PL
jarní cibulka 1 ks
bageta 1 ks
čerstvá
rukola hrst
lze nahradit polníčkem
sýr 100 g
typu čedar, nahrubo
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
hrubá

Polovinu řepy rozmixujte s majonézou, získáte tím parádně tmavě růžovou směs. Cibulky a zbylou řepu posekejte nebo pokrájejte a vmíchejte do ochucené majonézy – výsledkem bude jakási řepná pomazánka.

Bagetu rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete majonézou, osolte a opepřete. Poklaďte lístky rokety nebo polníčku (v nouzi můžete použít drobně natrhané salátové listy) a posypte nastrouhaným sýrem, případně ještě opepřete. Přiklopte druhou polovinou bagety a hned podávejte.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit