Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 73 g
Tuky 55 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Spojení červené řepy a majonézy je prostě skvělé. Vynikne v bagetě, ale i na jednohubkách!

Suroviny

řepa 50 g
povařená (lepší než sterilovaná)
majonéza 2 PL
jarní cibulka 1 ks
bageta 1 ks
čerstvá
rukola hrst
lze nahradit polníčkem
sýr 100 g
typu čedar, nahrubo
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
hrubá

Polovinu řepy rozmixujte s majonézou, získáte tím parádně tmavě růžovou směs. Cibulky a zbylou řepu posekejte nebo pokrájejte a vmíchejte do ochucené majonézy – výsledkem bude jakási řepná pomazánka.

Bagetu rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete majonézou, osolte a opepřete. Poklaďte lístky rokety nebo polníčku (v nouzi můžete použít drobně natrhané salátové listy) a posypte nastrouhaným sýrem, případně ještě opepřete. Přiklopte druhou polovinou bagety a hned podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit