Příprava tohoto chleba na pánvi je velmi rychlá a snadná. I bez droždí je těsto pěkně nadýchané. Vychutnejte si lahodný chléb vlažný a čerstvý přímo z pánve!
Suroviny
mouka špaldová hladká
300
g
+ navíc na podsypání
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
sůl
1
ČL
krupicový cukr
½
ČL
mléko
160
ml
máslo
50
ml
rozpuštěné
rostlinný olej
1
PL
+ navíc na vymazání pánve
Postup
1
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidejte mléko, máslo a 1 lžíci oleje a vypracujte hladké těsto.
2
Těsto rozdělte na 4 části a každou rozválejte na moukou lehce poprášené pracovní ploše na kulaté placky o průměru asi 20 cm.
3
Rozpalte pánev s trochou oleje, vložte do ní placku a opékejte z obou stran na středním plameni přibližně 2 minuty. Zopakujte se zbylými plackami
NĚCO NAVÍC
Těsto ochuťte trochou římského kmínu, aby chleby získaly orientální nádech.
Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.