0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4812 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 499 g
Tuky 226 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na kupované pečivo a upečte si na grilu vlastní! Můžete je plnit nebo je jen osolte a podávejte jako přílohu.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 670 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
sůl 4 ČL
+ trocha navíc na posypání
krupicový cukr 4 ČL
jogurt bílý 125 ml
vejce 1 ks
velké
rostlinný olej 60 ml
Na náplň
koriandr čerstvý 1,5 hrnku
nahrubo nasekaný
máta ½ hrnku
nasekaná
kešú ¼ hrnku
nebo loupané mandle
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nakrájený
sůl 1 ČL
rostlinný olej 6 PL
sýr 125 g
čerstvý, rozdrobený
máslo
na potření

1 Do mísy vsypte mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr. V jiné misce prošlehejte jogurt, vejce, 375 ml vody a olej. Směs přilijte do mísy se suchými přísadami a hněťte, nejlépe v robotu s hnětacím hákem, zhruba 5 minut, až vznikne měkké, lehce lepivé těsto. Pokud vám přijde lepivé až příliš, přisypte ještě trochu mouky.

2 Těsto vyjměte z mísy na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte je na deset stejných dílů. Každý vytvarujte do kuličky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce pomoučněný.

3 Na náplň vsypte do mixéru koriandr, mátu, ořechy nebo mandle, česnek, zázvor a sůl a pulzy nasekejte tak, aby byly všechny ingredience najemno. Zapněte mixér a pomalu přilévejte olej a zapracovávejte ho. Hotové pesto přesuňte do misky.

4 Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte každý kousek těsta do placky o průměru zhruba 13 cm. Potřete ji cca 2 lžičkami bylinkového pesta (nechte zhruba 1 cm od okraje volný) a přidejte lžíci sýra. Postupně seberte volné okraje a stiskněte je uprostřed, jako když tvoříte uzlík. Naplněnou placku otočte spojem dolů a opatrně ji vyválejte na průměr 15 cm. Hotové placky skládejte na talíř vyložený pečicím papírem a jednotlivé placky prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.

5 Rozehřejte gril a rošt potřete olejem. Placky pečte na zakrytém grilu zhruba 2–4 minuty z každé strany, nejdříve spojem dolů, potom obraťte. Hotové placky potírejte máslem a sypte solí.

NĚCO NAVÍC
Naan můžete klidně naplnit jen sýrem (skvělá bude kombinace fety a mozzarelly) nebo jen bylinkami, ale také ho můžete upéct bez náplně a podávat ho jako přílohu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč