Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný naan s bylinkami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4812 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 499 g
Tuky 226 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na kupované pečivo a upečte si na grilu vlastní! Grilovaný naan s bylinkami a sýrem můžete plnit nebo ho jen osolte a podávejte jako přílohu.

Suroviny

Na těsto
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
sůl 4 ČL
+ trocha navíc na posypání
vejce 1 ks
velké
rostlinný olej 60 ml
Na náplň
koriandr čerstvý 1,5 hrnku
nahrubo nasekaný
máta ½ hrnku
nasekaná
kešú ¼ hrnku
nebo loupané mandle
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nakrájený
sůl 1 ČL
rostlinný olej 6 PL
sýr 125 g
čerstvý, rozdrobený
na potření

Postup

1

Do mísy vsypte mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr. V jiné misce prošlehejte jogurt, vejce, 375 ml vody a olej. Směs přilijte do mísy se suchými přísadami a hněťte, nejlépe v robotu s hnětacím hákem, zhruba 5 minut, až vznikne měkké, lehce lepivé těsto. Pokud vám přijde lepivé až příliš, přisypte ještě trochu mouky.

2

Těsto vyjměte z mísy na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte je na deset stejných dílů. Každý vytvarujte do kuličky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce pomoučněný.

3

Na náplň vsypte do mixéru koriandr, mátu, ořechy nebo mandle, česnek, zázvor a sůl a pulzy nasekejte tak, aby byly všechny ingredience najemno. Zapněte mixér a pomalu přilévejte olej a zapracovávejte ho. Hotové pesto přesuňte do misky.

4

Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte každý kousek těsta do placky o průměru zhruba 13 cm. Potřete ji cca 2 lžičkami bylinkového pesta (nechte zhruba 1 cm od okraje volný) a přidejte lžíci sýra. Postupně seberte volné okraje a stiskněte je uprostřed, jako když tvoříte uzlík. Naplněnou placku otočte spojem dolů a opatrně ji vyválejte na průměr 15 cm. Hotové placky skládejte na talíř vyložený pečicím papírem a jednotlivé placky prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily.

5

Rozehřejte gril a rošt potřete olejem. Placky pečte na zakrytém grilu zhruba 2–4 minuty z každé strany, nejdříve spojem dolů, potom obraťte. Hotové placky potírejte máslem a sypte solí.

NĚCO NAVÍC
Naan můžete klidně naplnit jen sýrem (skvělá bude kombinace fety a mozzarelly) nebo jen bylinkami, ale také ho můžete upéct bez náplně a podávat ho jako přílohu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...