Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Naan pizza s mletým masem

Naan pizza s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 126 g
Tuky 69 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší už to být nemůže!

Suroviny

naan 2 ks
koupené / domácí (viz Něco navíc)
Na náplň
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
paprika zelená 1 ks
nahrubo
koření pěti vůní 1 ČL
rajčatový protlak 2 PL
vrchovaté
petrželka svazek
malý, nasekaný + pár lístků na dokončení
hovězí maso mleté 250 g
mělněné
sůl
pepř
čerstvě mletý
200 g
bílý jogurt tučný
piniové oříšky 35 g
chilli paprička 1 ks
zelená, na kolečka

Troubu rozehřejte na 160°C, rošt umístěte do středu trouby.

2 Připravte náplň. Šalotku, česnek, papriku, koření, rajčatový protlak a petržel rozmixujte nahrubo. V míse pak smíchejte společně s masem, osolte a opepřete.

3 Chleby pořádně navlhčete vodou.

4 Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj chleby. Rozdělte na ně masovou směs, pokapejte jogurtem a posypte piniovými oříšky a chilli papričkami.

5 Pečte 30 minut, nebo dokud není maso hotové a naan zlatavý. Podávejte posypané lístky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Domácí naan z pánve: V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí a 3 lžíce olivového oleje a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Důkladně ho prohněťte a uložte do lehce vymaštěné mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout, objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí těsto rozkrájejte na osm dílů. S pomocí válečku vytvořte asi 1 cm vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách dobleda; trvá to přibližně dvě minuty. Dopečou se pak v troubě společně s náplní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit