0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naan pizza s mletým masem

Naan pizza s mletým masem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1582 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 134 g
Tuky 75 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší už to být nemůže!

Suroviny

naan 2 ks
koupené / domácí (viz Něco navíc)
Na náplň
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
paprika zelená 1 ks
nahrubo
koření pěti vůní 1 ČL
rajčatový protlak 2 PL
vrchovaté
petrželka svazek
malý, nasekaný + pár lístků na dokončení
hovězí maso mleté 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
jogurt bílý 200 g
tučný
piniové oříšky 35 g
chilli paprička 1 ks
zelená, na kolečka

Troubu rozehřejte na 160°C, rošt umístěte do středu trouby.

2 Připravte náplň. Šalotku, česnek, papriku, koření, rajčatový protlak a petržel rozmixujte nahrubo. V míse pak smíchejte společně s masem, osolte a opepřete.

3 Chleby pořádně navlhčete vodou.

4 Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj chleby. Rozdělte na ně masovou směs, pokapejte jogurtem a posypte piniovými oříšky a chilli papričkami.

5 Pečte 30 minut, nebo dokud není maso hotové a naan zlatavý. Podávejte posypané lístky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Domácí naan z pánve: V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí a 3 lžíce olivového oleje a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Důkladně ho prohněťte a uložte do lehce vymaštěné mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout, objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí těsto rozkrájejte na osm dílů. S pomocí válečku vytvořte asi 1 cm vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách dobleda; trvá to přibližně dvě minuty. Dopečou se pak v troubě společně s náplní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit