0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naan pizza s mletým masem

Naan pizza s mletým masem

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1582 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 134 g
Tuky 75 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší už to být nemůže!

Suroviny

naan 2 ks
koupené / domácí (viz Něco navíc)
Na náplň
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
paprika zelená 1 ks
nahrubo
koření pěti vůní 1 ČL
rajčatový protlak 2 PL
vrchovaté
petrželka svazek
malý, nasekaný + pár lístků na dokončení
sůl
pepř
čerstvě mletý
tučný
piniové oříšky 35 g
chilli paprička 1 ks
zelená, na kolečka

Troubu rozehřejte na 160°C, rošt umístěte do středu trouby.

2 Připravte náplň. Šalotku, česnek, papriku, koření, rajčatový protlak a petržel rozmixujte nahrubo. V míse pak smíchejte společně s masem, osolte a opepřete.

3 Chleby pořádně navlhčete vodou.

4 Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj chleby. Rozdělte na ně masovou směs, pokapejte jogurtem a posypte piniovými oříšky a chilli papričkami.

5 Pečte 30 minut, nebo dokud není maso hotové a naan zlatavý. Podávejte posypané lístky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Domácí naan z pánve: V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí a 3 lžíce olivového oleje a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Důkladně ho prohněťte a uložte do lehce vymaštěné mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout, objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí těsto rozkrájejte na osm dílů. S pomocí válečku vytvořte asi 1 cm vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách dobleda; trvá to přibližně dvě minuty. Dopečou se pak v troubě společně s náplní.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč