Naan pizza s mletým masem

Naan pizza s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 126 g
Tuky 69 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednodušší už to být nemůže!

Suroviny

naan 2 ks
koupené / domácí (viz Něco navíc)
Na náplň
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
paprika zelená 1 ks
nahrubo
koření pěti vůní 1 ČL
rajčatový protlak 2 PL
vrchovaté
petrželka svazek
malý, nasekaný + pár lístků na dokončení
hovězí maso mleté 250 g
mělněné
sůl
pepř
čerstvě mletý
200 g
bílý jogurt tučný
piniové oříšky 35 g
chilli paprička 1 ks
zelená, na kolečka

Troubu rozehřejte na 160°C, rošt umístěte do středu trouby.

2 Připravte náplň. Šalotku, česnek, papriku, koření, rajčatový protlak a petržel rozmixujte nahrubo. V míse pak smíchejte společně s masem, osolte a opepřete.

3 Chleby pořádně navlhčete vodou.

4 Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj chleby. Rozdělte na ně masovou směs, pokapejte jogurtem a posypte piniovými oříšky a chilli papričkami.

5 Pečte 30 minut, nebo dokud není maso hotové a naan zlatavý. Podávejte posypané lístky petrželky.

NĚCO NAVÍC
Domácí naan z pánve: V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí a 3 lžíce olivového oleje a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Důkladně ho prohněťte a uložte do lehce vymaštěné mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout, objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí těsto rozkrájejte na osm dílů. S pomocí válečku vytvořte asi 1 cm vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách dobleda; trvá to přibližně dvě minuty. Dopečou se pak v troubě společně s náplní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit