Jednodušší už to být nemůže!
Suroviny
1 Troubu rozehřejte na 160°C, rošt umístěte do středu trouby.
2 Připravte náplň. Šalotku, česnek, papriku, koření, rajčatový protlak a petržel rozmixujte nahrubo. V míse pak smíchejte společně s masem, osolte a opepřete.
3 Chleby pořádně navlhčete vodou.
4 Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj chleby. Rozdělte na ně masovou směs, pokapejte jogurtem a posypte piniovými oříšky a chilli papričkami.
5 Pečte 30 minut, nebo dokud není maso hotové a naan zlatavý. Podávejte posypané lístky petrželky.
NĚCO NAVÍC
Domácí naan z pánve: V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí a 3 lžíce olivového oleje a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Důkladně ho prohněťte a uložte do lehce vymaštěné mísy, zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout, objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí těsto rozkrájejte na osm dílů. S pomocí válečku vytvořte asi 1 cm vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách dobleda; trvá to přibližně dvě minuty. Dopečou se pak v troubě společně s náplní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalý indický dhal v mnoha podobách(12 receptů)