Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

Ideální finále nedělního oběda – korpusy si připravíte v předstihu, stejně tak krém i jahody, a než rodina sklidí ze stolu, sestavíte všechno do lákavého dezertu.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 12 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT18M
Pečení 0:18
Sendvič Americká

Ingredience

    • 440 g hladké mouky + na podsypání (část mouky, maximálně však 1/3 lze nahradit mandlovou moukou)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • špetka soli
    • 230 g másla, studeného a nastrouhaného nahrubo
    • 250 ml podmáslí + další na případné rozředění

    NA OPILÉ JAHODY

    • 800–900 g čerstvých jahod, na plátky
    • 2 lžíce krupicového cukru nebo více podle sladkosti jahod
    • 3–4 lžíce mandlového likéru amaretto
    • hrst lístků čerstvé máty k podávání

    NA OPILOU ŠLEHAČKU

    • 250 ml smetany ke šlehání (40%), dobře vychlazené
    • 1 lžíce moučkového cukru nebo podle chuti
    • 3 lžíce mandlového likéru amaretto

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte papírem na pečení. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Přidejte máslo a zpracujte ho prsty s moukou. Nakonec vlijte podmáslí a zpracujte do soudržného těsta, v případě potřeby můžete těsto povolit ještě troškou podmáslí. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na čtverec nebo obdélník o tloušťce asi 2,5 cm, nakrájejte ho na 9–12 řezů a rozložte na připravený plech. Vložte do trouby a pečte dozlatova 15–18 minut. Vyjměte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím připravte opilé jahody. Všechny přísady na ně vložte do mísy, promíchejte a nechte marinovat 15–30 minut.

3 Na krém vyšlehejte s cukrem smetanu do polotuha a pak zvolna postupně zašlehávejte amaretto a šlehejte dotuha.

4 Sestavte sendviče. Upečené korpusy podélně rozkrojte napůl – na spodní poloviny rozdělte šlehačku, na ni jahody i se šťávou, v níž se marinují, přidejte pár lístků máty a přiklopte horním dílem.

NĚCO NAVÍC
K mandlovému těstu i likéru skvěle ladí i mandlové lupínky, kterými můžete jahody na závěr posypat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medovo-jahodové muffiny

Pohár s jahodovým sorbetem a bezinkovou šlehačkou

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

REKLAMA

Přidat komentář