Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s pařížským krémem a jahodami
Pohár s pařížským krémem a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár s pařížským krémem a jahodami

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1378 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 44 g
Tuky 128 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Patříte-li k lidem, kteří z dortu vyzobají ovoce, snědí krém a na talířku nechají korpus, je tenhle pohár s čokoládovým krémem a čerstvými šťavnatými jahodami dezertem přesně pro vás. Navíc vůbec nemusíte rozpalovat troubu!

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 60 g
55–60%
vychlazené
jahody 250 g
odstopkované
máta
či meduňka, na ozdobení

Postup

1

Smetanu nalijte do rendlíku a na mírném ohni zahřívejte pod bod varu. Mezitím nasekejte čokoládu. Rendlík se smetanou odstavte z ohně a vsypte čokoládu. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Pak pomocí tyčového mixéru promixujte úplně dohladka. Nechte zchladnout, zakryjte a přesuňte do lednice nejlépe na několik hodin, klidně do druhého dne.

2

Vychlazenou směs vložte do misky, přidejte mascarpone a pomocí elektrického šlehače vyšlehejte do hladkého krému.

3

Jahody nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Vyložte jimi dno dvou skleniček a naneste trochu krému – nejlépe to jde pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Střídejte jahody a krém do spotřebování a skončete jahodami. Ozdobte lístky máty či meduňky.

NĚCO NAVÍC
Místo bylinek můžete na ozdobení použít i čokoládové hoblinky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín