Patříte-li k lidem, kteří z dortu vyzobají ovoce, snědí krém a na talířku nechají korpus, je tenhle pohár s čokoládovým krémem a čerstvými šťavnatými jahodami dezertem přesně pro vás. Navíc vůbec nemusíte rozpalovat troubu!
Suroviny
Postup
Smetanu nalijte do rendlíku a na mírném ohni zahřívejte pod bod varu. Mezitím nasekejte čokoládu. Rendlík se smetanou odstavte z ohně a vsypte čokoládu. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Pak pomocí tyčového mixéru promixujte úplně dohladka. Nechte zchladnout, zakryjte a přesuňte do lednice nejlépe na několik hodin, klidně do druhého dne.
Vychlazenou směs vložte do misky, přidejte mascarpone a pomocí elektrického šlehače vyšlehejte do hladkého krému.
Jahody nakrájejte na poloviny či čtvrtky. Vyložte jimi dno dvou skleniček a naneste trochu krému – nejlépe to jde pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou. Střídejte jahody a krém do spotřebování a skončete jahodami. Ozdobte lístky máty či meduňky.
NĚCO NAVÍC
Místo bylinek můžete na ozdobení použít i čokoládové hoblinky.