Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 140 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pribináček je zkrátka slast! Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Stejným způsobem si můžete připravit také kakaovou verzi. Stačí do tvarohu zašlehat vrchovatou lžíci kvalitního kakaa. A ještě lepší je politý rozpuštěnou čokoládou!

Související recepty

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
tučný, nejlépe farmářský
smetana ke šlehání 200 ml
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
med 3 PL
tekutý
jahody
čerstvé, k podávání
Na jahodový rozvar
jahody 250 g
odstopkované a pokrájené na kousky
med 3 PL
2–3 lžíce (podle sladkosti jahod), tekutý
vanilkový lusk 0.5 ks
seminka vyškrábnutá
chia semínka 1 PL

Postup

1

Na jahodový rozvar dejte do rendlíku všechny ingredience a za občasného promíchání vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nejsou jahody měkké.

2

Mezitím vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovými semínky. Pribináček podle chuti doslaďte 2–3 lžícemi medu.

3

Do skleniček dejte po 1–2 lžících jahodového rozvaru, navrch rozdělte pribináček a ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.

NĚCO NAVÍC
Zbytek jahodového rozvaru dejte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit