Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem
Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 140 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pribináček je zkrátka slast! Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Stejným způsobem si můžete připravit také kakaovou verzi. Stačí do tvarohu zašlehat vrchovatou lžíci kvalitního kakaa. A ještě lepší je politý rozpuštěnou čokoládou!

Související recepty

Suroviny

tučný, nejlépe farmářský
semínka vyškrábnutá
med 3 PL
tekutý
čerstvé, k podávání
Na jahodový rozvar
jahody 250 g
odstopkované a pokrájené na kousky
med 3 PL
2–3 lžíce (podle sladkosti jahod), tekutý
seminka vyškrábnutá

Postup

1

Na jahodový rozvar dejte do rendlíku všechny ingredience a za občasného promíchání vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nejsou jahody měkké.

2

Mezitím vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovými semínky. Pribináček podle chuti doslaďte 2–3 lžícemi medu.

3

Do skleniček dejte po 1–2 lžících jahodového rozvaru, navrch rozdělte pribináček a ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.

NĚCO NAVÍC
Zbytek jahodového rozvaru dejte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín