0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 140 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pribináček je zkrátka slast! Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Stejným způsobem si můžete připravit také kakaovou verzi. Stačí do tvarohu zašlehat vrchovatou lžíci kvalitního kakaa. A ještě lepší je politý rozpuštěnou čokoládou!

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
tučný, nejlépe farmářský
smetana ke šlehání 200 ml
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
med 3 PL
tekutý
jahody
čerstvé, k podávání
Na jahodový rozvar
jahody 250 g
odstopkované a pokrájené na kousky
med 3 PL
2–3 lžíce (podle sladkosti jahod), tekutý
vanilkový lusk 0.5 ks
seminka vyškrábnutá
chia semínka 1 PL

Postup

1

Na jahodový rozvar dejte do rendlíku všechny ingredience a za občasného promíchání vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nejsou jahody měkké.

2

Mezitím vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovými semínky. Pribináček podle chuti doslaďte 2–3 lžícemi medu.

3

Do skleniček dejte po 1–2 lžících jahodového rozvaru, navrch rozdělte pribináček a ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.

NĚCO NAVÍC
Zbytek jahodového rozvaru dejte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit