Domácí pribináček je zkrátka slast! Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Stejným způsobem si můžete připravit také kakaovou verzi. Stačí do tvarohu zašlehat vrchovatou lžíci kvalitního kakaa. A ještě lepší je politý rozpuštěnou čokoládou!
Suroviny
Postup
Na jahodový rozvar dejte do rendlíku všechny ingredience a za občasného promíchání vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nejsou jahody měkké.
Mezitím vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovými semínky. Pribináček podle chuti doslaďte 2–3 lžícemi medu.
Do skleniček dejte po 1–2 lžících jahodového rozvaru, navrch rozdělte pribináček a ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.
NĚCO NAVÍC
Zbytek jahodového rozvaru dejte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici.