0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkový pribináček s jahodovým rozvarem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 140 g
Tuky 79 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pribináček je zkrátka slast! Sladší start nového dne si ani neumíme představit. Stejným způsobem si můžete připravit také kakaovou verzi. Stačí do tvarohu zašlehat vrchovatou lžíci kvalitního kakaa. A ještě lepší je politý rozpuštěnou čokoládou!

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
tučný, nejlépe farmářský
smetana ke šlehání 200 ml
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
med 3 PL
tekutý
jahody
čerstvé, k podávání
Na jahodový rozvar
jahody 250 g
odstopkované a pokrájené na kousky
med 3 PL
2–3 lžíce (podle sladkosti jahod), tekutý
vanilkový lusk ½ ks
seminka vyškrábnutá
chia semínka 1 PL

Postup

1

Na jahodový rozvar dejte do rendlíku všechny ingredience a za občasného promíchání vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud nejsou jahody měkké.

2

Mezitím vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovými semínky. Pribináček podle chuti doslaďte 2–3 lžícemi medu.

3

Do skleniček dejte po 1–2 lžících jahodového rozvaru, navrch rozdělte pribináček a ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.

NĚCO NAVÍC
Zbytek jahodového rozvaru dejte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč