Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
2,9 (31x)
20. 5. 2022
Jahodový trifle
Apetit
Jahodový trifle
Apetit


Snadné
> 60 min
2,9 (31x)

Trifle je přesně dezert, který každému vyrazí dech. Za efektním vzhledem se ovšem skrývá pouze jednoduché vrstvení – v tomto případě se střídají vrstvy piškotu, macerovaných jahod, jahodové pěny, šlehačky a čerstvých jahod. Příprava tedy není vůbec tak složitá jako u dortu, výsledek je ovšem stejně omračující. Pokud tedy chcete na party okouzlit hosty, trifle je vaše tajné eso v rukávu!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Na piškotové těsto

Na jahodovou pěnu

Na macerované jahody a dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 530.25 kcal
  • Bílkoviny 28.58 g
  • Sacharidy 33.67 g
  • Tuky 30.08 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,9/5

Hodnocení receptu

2,9/5
(31 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/6

Vychutnejte si s červnovým Apetitem, který vychází 20. 5., všechny slasti přicházejícího léta – opojně vonící jahody, svěží saláty, večeře, které si zamilují nejen děti, asijský street food, piknikové dobroty a hlavně možnost konečně si vychutnat jídlo pod širým nebem. Prostřednictvím nového čísla bychom vás rádi pozvali na jubilejní 10. ročník Apetit pikniku. Ano, je to tak, piknik bude! A my už se na vás moc těšíme. Není to ovšem jediné překvapení, které pro vás máme. Tím dalším jsou Dny Apetit, týdenní online festival plný slev pro všechny, pro něž je jídlo vášeň a životní styl. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Jahody

Není jahoda jako jahoda: Jak se liší a k čemu se hodí jednotlivé odrůdy jahod

Jahody se mohou lišit velikostí, tvarem, barvou, vůní a také chutí. To je důvodem proč vás některé svým aroma doslova omráčí, některé jsou šťavnaté a sladké, jiné pevnější a odolnější. Díky svým unikátním vlastnostem se jahody hodí i na různé využití – některé ozdobí dort, jiné zazáří v džemu. Ve spolupráci s Milanem Hančem, pěstitelem z Farmy Hanč Vraňany, jsme pro vás sepsali přehled nejpěstovanějších odrůd u nás a popis dvou převážně dovozových variet.