Polentové noky

Polentové noky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3099 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 409 g
Tuky 114 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.

Suroviny

cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
polenta 500 g
instantní
majoránka (drhnutá) špetka
zakysaná smetana 1 kelímek
brynza 200 g
pažitka 1 PL
nasekaná, + trocha na ozdobení hotového jídla
tofu 200 g
uzené, na kostky

1 Polentu připravte podle návodu na obale, jen do vody přidejte majoránku. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí dvou lžic vytvarujte noky.

2 Zakysanou smetanu smíchejte s brynzou a prohřejte, přidejte nasekanou pažitku.



3 Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte na oleji.



4 Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte ho na cibulku a chvíli opékejte.



5
Pro ještě ‚vypečenější‘ chuť můžete na cibulce opéct i noky. Polentové noky servírujte se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.



NĚCO NAVÍC: Polentové noky s brynzou můžete ochutnat přímo v pražské restauraci Lehká hlava. Marek Mráz je často zařazuje do denního menu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit