0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polentové noky

Polentové noky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3099 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 409 g
Tuky 114 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.

Suroviny

cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
polenta 500 g
instantní
majoránka (drhnutá) špetka
zakysaná smetana 1 kelímek
brynza 200 g
pažitka 1 PL
nasekaná, + trocha na ozdobení hotového jídla
tofu 200 g
uzené, na kostky

Postup

1

Polentu připravte podle návodu na obale, jen do vody přidejte majoránku. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí dvou lžic vytvarujte noky.

2

Zakysanou smetanu smíchejte s brynzou a prohřejte, přidejte nasekanou pažitku.

příprava omáčky z bryndze a smetany

3

Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte na oleji.

cibulka na jemno

4

Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte ho na cibulku a chvíli opékejte.

krájení tofu

5

Pro ještě ‚vypečenější‘ chuť můžete na cibulce opéct i noky. Polentové noky servírujte se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.

opékání noků

NĚCO NAVÍC: Polentové noky s brynzou můžete ochutnat přímo v pražské restauraci Lehká hlava. Marek Mráz je často zařazuje do denního menu.

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit