Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.
Suroviny
Postup
Polentu připravte podle návodu na obale, jen do vody přidejte majoránku. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí dvou lžic vytvarujte noky.
Zakysanou smetanu smíchejte s brynzou a prohřejte, přidejte nasekanou pažitku.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte na oleji.
Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte ho na cibulku a chvíli opékejte.
Pro ještě ‚vypečenější‘ chuť můžete na cibulce opéct i noky. Polentové noky servírujte se smetanovou brynzou, opečeným tofu a pažitkou.
NĚCO NAVÍC: Polentové noky s brynzou můžete ochutnat přímo v pražské restauraci Lehká hlava. Marek Mráz je často zařazuje do denního menu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )