Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátové noky s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 204 g
Tuky 130 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
houby 300 g
čerstvé, pokrájené
sůl
pepř
gnocchi bramborové ½ kg
špenátové
strouhaný

Postup

1

V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.

2

Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posyp­te parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

10.09.2017 12:50

Tak se dá improvizovat, obyčejné noky nebo kolínka, udělat a ochutit zvlášť špenát a smíchat libovolné množství podle chuti

08.07.2008 21:25
Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mně ,kde koupím špěnátové noky - u nás seženu velmi zřídka obyčejné.

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...