0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátové noky s houbami

Špenátové noky s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátové noky s houbami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 204 g
Tuky 130 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

máslo 30 g
šalotka 1 ks
jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
houby 300 g
čerstvé, pokrájené
sůl
pepř
víno bílé 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
muškátový oříšek 1 špetka
gnocchi bramborové 0.5 kg
špenátové
máslo 30 g
parmazán 50 g
strouhaný

1 V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.

2 Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posyp­te parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne  hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept vypadá skvěle, ale zajímalo by mně ,kde koupím špěnátové noky - u nás seženu velmi zřídka obyčejné.

Eva Najmanová

Tak se dá improvizovat, obyčejné noky nebo kolínka, udělat a ochutit zvlášť špenát a smíchat libovolné množství podle chuti

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit