Špenátové noky s houbami

Špenátové noky s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 28 g
Tuky 129 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

máslo 30 g
šalotka 1 ks
jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
houby 300 g
čerstvé, pokrájené
sůl
pepř
víno bílé 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
muškátový oříšek špetka
0.5 kg
špenátové noky
máslo 30 g
parmazán 50 g
strouhaný

1.  V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.

2.  Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posyp­te parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne  hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit