Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.
Suroviny
máslo
30
g
šalotka
1
ks
jemně nakrájená
česnek
1
stroužek
prolisovaný
houby
300
g
čerstvé, pokrájené
sůl
pepř
víno bílé
100
ml
smetana ke šlehání
200
ml
muškátový oříšek
1
špetka
gnocchi bramborové
½
kg
špenátové
máslo
30
g
parmazán
50
g
strouhaný
Postup
1
V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.
2
Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
Komentáře
Tak se dá improvizovat, obyčejné noky nebo kolínka, udělat a ochutit zvlášť špenát a smíchat libovolné množství podle chuti