Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.
Suroviny
smetana ke šlehání
200
ml
parmazán
150
g
strouhaný
chilli paprička
1
ks
červená, bez semínek, nadrobno
hořčice dijonská
1
PL
gnocchi bramborové
½
kg
sůl
pepř
bazalkové pesto
2
PL
Postup
1
Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici.
2
Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.
3
Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.
Domácí pesto
Pokud nemáte v lednici hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Komentáře