Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Noky s pestem

Noky s pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2306 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 201 g
Tuky 127 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

smetana ke šlehání 200 ml
parmazán 150 g
strouhaný
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek, nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
gnocchi bramborové 0.5 kg
sůl
pepř
bazalkové pesto 2 PL

1.  Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici. Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.

2.  Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.

Domácí pesto 
Pokud nemáte v lednici  hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.19

Anonym

cislo apetitu je uvedeno u autora tohoto receptu v uvodu :)

Anonym

tak tohle papání výrazně neporučuju přestože mám noky na všechny způsoby velice ráda, tohle se pomalu nedá jíst, moc omáčky a žádná extra chut...

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit