0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Noky s pestem

Noky s pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s pestem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2306 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 201 g
Tuky 127 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

smetana ke šlehání 200 ml
parmazán 150 g
strouhaný
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek, nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
gnocchi bramborové 0.5 kg
sůl
pepř
bazalkové pesto 2 PL

Postup

1

Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici.

2

Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.

3

Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.

Domácí pesto 
Pokud nemáte v lednici  hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

Související články

Domácí pesto: Jak a z čeho ho vyrobit?
  • Tipy a triky

Domácí pesto: Jak a z čeho ho vyrobit?

Nevíte, co s přebytkem bylinek? Vyrobte si domácí pesto. V obchodech běžně seženete to bazalkové nebo ze sušených rajčat. To domácí ale za sebou bude mít příběh a vaši píli. Doma si navíc můžete vyrobit pesto z nejrůznějších bylin a surovin...
7x jarní zelené pesto
  • Tipy a triky

7x jarní zelené pesto

Využijte jarních bylinek a připravte si z nich chutné domácí pesto. Nejznámějším zeleným pestem je to bazalkové. Vedle něj si však můžete doma připravit i spoustu dalších druhů. Vyzkoušejte s námi pesto z medvědího česneku, špenátu, máty...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

cislo apetitu je uvedeno u autora tohoto receptu v uvodu :)

Anonym

tak tohle papání výrazně neporučuju přestože mám noky na všechny způsoby velice ráda, tohle se pomalu nedá jíst, moc omáčky a žádná extra chut...

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit