
Polévka s chorizem, brokolicí a rýží
Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme našli v Mexiku.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 střední pórek, nakrájený na kolečka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 120 g choriza, na jemné plátky
- 120 g rajčatového protlaku
- 2 litry kuřecího vývaru
- 120 g hnědé rýže basmati
- 250 g brokolice, rozdělené na menší růžičky
Příprava jídla
1 Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a pórek, špetku soli a začněte na mírném ohni opékat, dokud zelenina nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte další 3–4 minuty, až se začne uvolňovat olej. Pak přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte.
2 Vlijte kuřecí vývar, vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, nebo dokud není rýže téměř měkká. Pak přidejte růžičky brokolice a povařte ještě 3–4 minuty, aby změkla, ale stále zůstala na skus. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete pro bezmasou verzi, vynechte chorizo, použijte zeleninový vývar místo kuřecího, zvyšte obsah zeleniny a šmrnc polévce dodejte špetkou uzené mleté papriky.
Přidat komentář