Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 257 g
Tuky 42 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme našli v Mexiku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
střední, nakrájený na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
chorizo 120 g
na jemné plátky
vývar kuřecí 2 l
rýže basmati 120 g
hnědá
rozdělená na menší růžičky

Postup

1

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a pórek, špetku soli a začněte na mírném ohni opékat, dokud zelenina nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte další 3–4 minuty, až se začne uvolňovat olej. Pak přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte.

2

Vlijte kuřecí vývar, vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, nebo dokud není rýže téměř měkká. Pak přidejte růžičky brokolice a povařte ještě 3–4 minuty, aby změkla, ale stále zůstala na skus. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete pro bezmasou verzi, vynechte chorizo, použijte zeleninový vývar místo kuřecího, zvyšte obsah zeleniny a šmrnc polévce dodejte špetkou uzené mleté papriky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...