Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 257 g
Tuky 42 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme našli v Mexiku.

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
střední, nakrájený na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
chorizo 120 g
na jemné plátky
vývar kuřecí 2 l
rýže basmati 120 g
hnědá
rozdělená na menší růžičky

1 Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a pórek, špetku soli a začněte na mírném ohni opékat, dokud zelenina nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte další 3–4 minuty, až se začne uvolňovat olej. Pak přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte.

2 Vlijte kuřecí vývar, vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, nebo dokud není rýže téměř měkká. Pak přidejte růžičky brokolice a povařte ještě 3–4 minuty, aby změkla, ale stále zůstala na skus. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete pro bezmasou verzi, vynechte chorizo, použijte zeleninový vývar místo kuřecího, zvyšte obsah zeleniny a šmrnc polévce dodejte špetkou uzené mleté papriky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč