Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme našli v Mexiku.
Suroviny
Postup
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte cibuli a pórek, špetku soli a začněte na mírném ohni opékat, dokud zelenina nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte další 3–4 minuty, až se začne uvolňovat olej. Pak přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte.
Vlijte kuřecí vývar, vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, nebo dokud není rýže téměř měkká. Pak přidejte růžičky brokolice a povařte ještě 3–4 minuty, aby změkla, ale stále zůstala na skus. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete pro bezmasou verzi, vynechte chorizo, použijte zeleninový vývar místo kuřecího, zvyšte obsah zeleniny a šmrnc polévce dodejte špetkou uzené mleté papriky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )