0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stir-fry s játry a pórkem

Stir-fry s játry a pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stir-fry s játry a pórkem

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1200 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 58 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.

Suroviny

sójová omáčka světlá 3 PL
hnědý cukr 2 PL
třtinový
pepř ½ ČL
čerstvě mletý, černý
škrob 1 ČL
pórek 1 ks
pouze bílá a světle zelená část, podélně na čvrtiny a pak na špalíčky
česnek 4 stroužky
nasekaný
sezamový olej 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
rýže dušená
jasmínová, k podávání

1 Játra omyjte, osušte a překrájejte na půl. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, černý pepř a kukuřičný škrob. Kuřecí játra přidejte do směsi a dobře promíchejte, aby se všechno maso obalilo. Zakryjte a nechte 20 minut marinovat v pokojové teplotě.

2 Játra vyjměte z marinády a nechte nad mísou okapat, marinádu uchovejte. Rozpalte wok nebo větší pánev s 1 lžící oleje a opékejte na něm pórek a česnek, dokud nezačnou měknout a zlátnout, neměly by však zhnědnout! Zeleninu shrňte na stranu mimo největší žár a do středu pánve nalijte zbývající olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte játra a opečte je, jednou je během opékání otočte.

3 Vlijte do pánve marinádu a kuřecí vývar a zamíchejte, aby se játra a pórek promíchaly. Nechte nezakryté probublávat dokud nejsou játra hotová a omáčka mírně zhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč