V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.
Suroviny
Postup
Játra omyjte, osušte a překrájejte na půl. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, černý pepř a kukuřičný škrob. Kuřecí játra přidejte do směsi a dobře promíchejte, aby se všechno maso obalilo. Zakryjte a nechte 20 minut marinovat v pokojové teplotě.
Játra vyjměte z marinády a nechte nad mísou okapat, marinádu uchovejte. Rozpalte wok nebo větší pánev s 1 lžící oleje a opékejte na něm pórek a česnek, dokud nezačnou měknout a zlátnout, neměly by však zhnědnout! Zeleninu shrňte na stranu mimo největší žár a do středu pánve nalijte zbývající olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte játra a opečte je, jednou je během opékání otočte.
Vlijte do pánve marinádu a kuřecí vývar a zamíchejte, aby se játra a pórek promíchaly. Nechte nezakryté probublávat dokud nejsou játra hotová a omáčka mírně zhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kolekce 30 skvělých českých i zahraničních receptů s játry(30 receptů )
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )