Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stir-fry s játry a pórkem
Stir-fry s játry a pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stir-fry s játry a pórkem

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1200 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 58 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.

Suroviny

sójová omáčka světlá 3 PL
hnědý cukr 2 PL
třtinový
pepř ½ ČL
čerstvě mletý, černý
škrob 1 ČL
pórek 1 ks
pouze bílá a světle zelená část, podélně na čvrtiny a pak na špalíčky
česnek 4 stroužky
nasekaný
sezamový olej 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
rýže dušená
jasmínová, k podávání

Postup

1

Játra omyjte, osušte a překrájejte na půl. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, černý pepř a kukuřičný škrob. Kuřecí játra přidejte do směsi a dobře promíchejte, aby se všechno maso obalilo. Zakryjte a nechte 20 minut marinovat v pokojové teplotě.

2

Játra vyjměte z marinády a nechte nad mísou okapat, marinádu uchovejte. Rozpalte wok nebo větší pánev s 1 lžící oleje a opékejte na něm pórek a česnek, dokud nezačnou měknout a zlátnout, neměly by však zhnědnout! Zeleninu shrňte na stranu mimo největší žár a do středu pánve nalijte zbývající olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte játra a opečte je, jednou je během opékání otočte.

3

Vlijte do pánve marinádu a kuřecí vývar a zamíchejte, aby se játra a pórek promíchaly. Nechte nezakryté probublávat dokud nejsou játra hotová a omáčka mírně zhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...