Stir-fry s játry a pórkem

Stir-fry s játry a pórkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 59 g
Tuky 51 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.

Suroviny

játra kuřecí 500 g
sójová omáčka 3 PL
světlá
cukr 2 PL
třtinový, tmavý
víno rýžové 1 PL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý, černý
škrob 1 ČL
pórek 1 ks
pouze bílá a světle zelená část, podélně na čvrtiny a pak na špalíčky
česnek 4 stroužek
nasekaný
sezamový olej 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
rýže
dušená nebo vařená, k podávání

1 Játra omyjte, osušte a překrájejte na půl. Smíchejte sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, černý pepř a kukuřičný škrob. Kuřecí játra přidejte do směsi a dobře promíchejte, aby se všechno maso obalilo. Zakryjte a nechte 20 minut marinovat v pokojové teplotě.

2 Játra vyjměte z marinády a nechte nad mísou okapat, marinádu uchovejte. Rozpalte wok nebo větší pánev s 1 lžící oleje a opékejte na něm pórek a česnek, dokud nezačnou měknout a zlátnout, neměly by však zhnědnout! Zeleninu shrňte na stranu mimo největší žár a do středu pánve nalijte zbývající olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte játra a opečte je, jednou je během opékání otočte.

3 Vlijte do pánve marinádu a kuřecí vývar a zamíchejte, aby se játra a pórek promíchaly. Nechte nezakryté probublávat dokud nejsou játra hotová a omáčka mírně zhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit