Treska ve slanině s kapustou

Treska ve slanině s kapustou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3151 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 30 g
Tuky 139 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.

Suroviny

treska 4 ks
vyšší, lze použít i jinou bělomasou rybu
hořčice 2 PL
celozrnná
slanina 8 plátek
víno bílé 150 g
suché
rostlinný olej 1 PL
kapusta 1
lze použít i špičaté zelí, nakrouhané najemno
hrášek 150 g
mrazený
česnek 1 stroužek
velký, podrcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
bramborová kaše
k podávání

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.

2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.

3 Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit