
Treska ve slanině s kapustou
Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.
Vydání: 2017/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 vyšší filety bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 8 plátků slaniny
- 150 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 hlávky kapusty nebo špičatého zelí, nakrouhané najemno
- 150 g mraženého hrášku
- 1 velký stroužek česneku, podrcený
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bramborová kaše k podávání
Příprava jídla
1 Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.
2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.
3 Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.
Přidat komentář