0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska ve slanině s kapustou

Treska ve slanině s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska ve slanině s kapustou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 438 g
Sacharidy 31 g
Tuky 140 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.

Suroviny

treska 4 filety
vyšší, lze použít i jinou bělomasou rybu
hořčice hrubozrnná 2 PL
slanina 8 plátků
suché
rostlinný olej 1 PL
hlávky, lze použít i špičaté zelí, nakrouhané najemno
mražený hrášek 150 g
česnek 1 stroužek
velký, podrcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bramborová kaše
k podávání

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.

2 V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.

3 Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč