Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.
Suroviny
treska
4
filety
vyšší, lze použít i jinou bělomasou rybu
hořčice hrubozrnná
2
PL
slanina
8
plátků
víno bílé
150
ml
suché
rostlinný olej
1
PL
kapusta
½
hlávky, lze použít i špičaté zelí, nakrouhané najemno
mražený hrášek
150
g
česnek
1
stroužek
velký, podrcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
k podávání
Postup
1
Rozehřejte troubu na 190°C. Filety tresky potřete hořčicí a každý kousek pevně zabalte do dvou plátků slaniny. Vložte do zapékací misky, podlijte 100ml bílého vína a 15 minut pečte.
2
V pánvi rozehřejte olej, přidejte kapustu nebo špičaté zelí a na prudším ohni opékejte 3 mi- nuty, pak přihoďte hrášek, česnek a zbylé víno. Osolte, opepřete a vařte další 2 minuty, aby hrášek povolil.
3
Kapustu s hráškem rozdělte na čtyři talíře, přidejte rybu a přilijte šťávu z pánve i pekáčku. Servírujte s bramborovou kaší.