Naklíčený hrách má obrovskou tradici. Dříve jej babky pučálnice pražily u malých kamínek a mohli jste si je koupit na zob. Stejně jako dnes pečené kaštany. Pučálka je jednoduché a prosté jídlo z naklíčeného hrachu a pár dalších surovin. Můžete k němu přidat vajíčko (pošírované i jako volské oko), rybu, ale třeba i sýrové krokety. Pokud hrachu naklíčíte omylem hodně, zkuste i sladkou variantu: s cukrem, skořicí a povidly či tvarohem.
Suroviny
Pro 2–4 osoby
Suroviny
Pro 2–4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1570 kcal
- Bílkoviny 60 g
- Sacharidy 130 g
- Tuky 88 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.