Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou
Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

4.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 277 g
Tuky 30 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, která se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se, chutná ještě lépe než od babičky! Servírovat ji můžete s klobáskami, párky nebo s uzeným masem. 

Související recepty

Suroviny

Na opečenou cibulku
rostlinný olej
na opékání
velké
Na hrachovou kaši
hrách žlutý 400 g
předvařený
teplé, podle potřeby
sůl
česnek 2 stroužky
prolisované
majoránka (drhnutá) 2 ČL
majoránka (čerstvá)
na ozdobení (nemusí být)
K podávání
dozlatova opečená v troubě nebo na pánvi

Postup

1

Vyšší vrstvu oleje rozehřejte v pánvi. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. Vsypte do oleje, ztlumte oheň a zvolna opékejte dozlatova. Průběžně míchejte a hlídejte, celý proces trvá asi 20-30 minut. Hotovou cibulku vyndejte oleje a nechte okapat tuk na papírové utěrce.

2

Hrách uvařte podle návodu na obalu doměkka. Slijte a rozmixujte dohladka. Vmíchejte máslo a podle potřeby nařeďte teplým mlékem. Znovu důkladně promixujte. Hustotu kaše případně upravte dalším mlékem. Dochuťte solí, česnekem a majoránkou.

3

Kaši rozdělte na talíře. Přidejte opečené klobásky a posypte připravenou cibulkou. Ozdobte čerstvými lístky majoránky a doplňte nakládanými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li příznivci předvařených potravin (my jsme předvařený hrách použili čistě kvůli rychlosti přípravy), můžete na kaši uvařit obyčejný žlutý loupaný půlený hrách. Ten se před přípravou namáčí na 2 hodiny do studené vody a potom se vaří zhruba 45 minut (nenamočený se vaří o trochu déle).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín