0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 277 g
Tuky 30 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, který se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se!

Suroviny

Na hrachovou kaši
hrách žlutý 400 g
předvařený
sůl
máslo 2 PL
mléko
teplé, podle potřeby
česnek 2 stroužky
prolisované
majoránka (drhnutá) 2 ČL
majoránka (čerstvá)
čerstvá, na ozdobení (nemusí být)
Na opečenou cibulku
rostlinný olej
na opékání
cibule 2 ks
velké, na půlkolečka a pak na příčné plátky
K podávání
klobása vepřová 4 ks
dozlatova opečená v troubě nebo na trošce oleje na pánvi
okurky nakládané

Postup

1

Na cibulku rozehřejte v pánvi vyšší vrstvu oleje, vsypte cibuli, ztlumte plamen a cibulku zvolna opékejte do pěkné tmavé barvy. Během opékání míchejte a hlídejte, celý proces bude trvat asi 20–30 minut. Potom cibulku vyjměte z oleje a nechte z ní odsát tuk na papírových utěrkách.

2

Mezitím na kaši uvařte hrách podle návodu na obalu doměkka a pak slijte a rozmixujte dohladka. Osolte, vmíchejte máslo a podle potřeby nařeďte teplým mlékem a znovu důkladně promixujte – hustotu kaše případně upravte dalším mlékem, aby byla taková, jak ji máte rádi. Nakonec do hotové kaše vmíchejte česnek a majoránku podle chuti.

3

Na talíře rozdělte kaši a opečené klobásky, kaši posypte připravenou cibulkou, ozdobte čerstvými lístky majoránky, máte-li je, a doplňte nakládanými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li příznivci předvařených potravin (my jsme předvařený hrách použili čistě kvůli rychlosti přípravy), můžete na kaši uvařit obyčejný žlutý loupaný půlený hrách – ten se před přípravou namáčí na 2 hodiny do studené vody a potom se vaří zhruba 45 minut (nenamočený se vaří o trochu déle).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit