0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 277 g
Tuky 30 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodli jsme se rehabilitovat klasiku školních jídelen, který se bohužel netěší právě velké přízni malých strávníků. Povedlo se!

Suroviny

Na hrachovou kaši
hrách žlutý 400 g
předvařený
sůl
máslo 2 PL
mléko
teplé, podle potřeby
česnek 2 stroužky
prolisované
majoránka (drhnutá) 2 ČL
majoránka (čerstvá)
čerstvá, na ozdobení (nemusí být)
Na opečenou cibulku
rostlinný olej
na opékání
cibule 2 ks
velké, na půlkolečka a pak na příčné plátky
K podávání
dozlatova opečená v troubě nebo na trošce oleje na pánvi
okurky nakládané

Postup

1

Na cibulku rozehřejte v pánvi vyšší vrstvu oleje, vsypte cibuli, ztlumte plamen a cibulku zvolna opékejte do pěkné tmavé barvy. Během opékání míchejte a hlídejte, celý proces bude trvat asi 20–30 minut. Potom cibulku vyjměte z oleje a nechte z ní odsát tuk na papírových utěrkách.

2

Mezitím na kaši uvařte hrách podle návodu na obalu doměkka a pak slijte a rozmixujte dohladka. Osolte, vmíchejte máslo a podle potřeby nařeďte teplým mlékem a znovu důkladně promixujte – hustotu kaše případně upravte dalším mlékem, aby byla taková, jak ji máte rádi. Nakonec do hotové kaše vmíchejte česnek a majoránku podle chuti.

3

Na talíře rozdělte kaši a opečené klobásky, kaši posypte připravenou cibulkou, ozdobte čerstvými lístky majoránky, máte-li je, a doplňte nakládanými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Nejste-li příznivci předvařených potravin (my jsme předvařený hrách použili čistě kvůli rychlosti přípravy), můžete na kaši uvařit obyčejný žlutý loupaný půlený hrách – ten se před přípravou namáčí na 2 hodiny do studené vody a potom se vaří zhruba 45 minut (nenamočený se vaří o trochu déle).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč