Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Dobrým pomocníkem při vaření džemu je cukrářský teploměr – s jeho pomocí totiž snadno zachytíte bod tuhnutí (želírování).

Vydání: 2020/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 sklenice po 250 ml
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina

Ingredience

    • 500 g očištěné rebarbory, nakrájené na 2cm kousky
    • 6 červených chilli papriček, zbavených semínek a nakrájených nahrubo
    • 500 g krupicového cukru
    • cca 5–10 g citrusového pektinu (dávkujte podle údajů na obalu) 
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 30 g zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno

Příprava jídla

1 Připravte si dokonale čisté (nejlépe vyvařené) skleničky s víčky. Do mrazáku si nachystejte pár malých talířků na pozdější zkoušení želírování džemu.

2 Rebarboru a chilli papričky promíchejte ve skleněné či porcelánové míse s cukrem smíchaným s pektinem. Nechte stát 1 hodinu při pokojové teplotě, během této doby několikrát promíchejte.

3 Směs vyklopte do čistého hrnce (nejlépe určeného jenom na vaření džemu), přidejte šťávu z pomeranče a zázvor a za stálého míchání jemně prohřívejte do rozpuštění cukru. Pak zvolna přiveďte k varu a dále vařte, až směs dosáhne teploty želírování (105°C). Vyzkoušejte tuhnutí džemu na vychlazeném talířku: Nalijte na něj směs a projeďte ji prstem. Měla by se zvrásnit a mít konzistenci džemu. Pokud ne, dále vařte a zkoušejte.

4 Horký džem nalijte do připravených skleniček a dobře uzavřete.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrášková polévka se ciderem a mátou

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Špenátové závitky

Přidat komentář