Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,8 (20x)
21. 10. 2020
Řecká pomazánka
Olive Magazine/Immediate Media
Řecká pomazánka
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
< 10 min
4,8 (20x)

Krémová, voňavá a plná bylinek – řecká pomazánka je dokonalým příkladem středomořské kuchyně. Spojuje svěží chuť oliv, jemný sýr feta a přidat můžete i voňavé oregano. Skvěle ladí s křupavým chlebem nebo čerstvou zeleninou. Stačí pár surovin, a rázem se můžete cítit jako na sluncem zalitém řeckém pobřeží. Svěží pomazánka, která bude skvělá nejen na svačinu, ale i večer k vínu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 bagely

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 bagely

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 390.5 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jen tak si trochu máznout… 6 tipů na pomazánky, kterým to na stole náramně sluší Nechte děti, ať si připraví svačinu! Tipy na pomazánky, muffiny a dobroty z listového těsta, které zvládnou i ti nejmenší kuchaři 22 jarních pomazánek: Připravte si ji na řecký způsob nebo vyzkoušejte hráškovou s mátou

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(20 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/4

Oslavte návrat jara s Apetitem. Dubnové číslo se speciální velikonoční přílohou je plné receptů a tipů, díky nimž si svátky vychutnáte od Zeleného čtvrtka až po pondělní velikonoční koledování. V dubnovém Apetitu najdete tradiční božíhodové menu, recept na tvarohového beránka, 2 variace na vajíčkový salát a spoustu triků, jak spotřebovat přebytky z velikonočního hodování. Nechybějí ani jarní pečínky nebo sváteční dezerty v čele s krásným dortem ve tvaru vejce. A máme pro vás i exkluzivní rozhovor s vítězkou soutěže Peče celá země doplněný jejími rodinnými recepty. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Pestrá pomazánka s mrkví

Jen tak si trochu máznout… 6 tipů na pomazánky, kterým to na stole náramně sluší

Kdo by neměl rád pomazánky? Někdy prostě přijde chuť na chleba s něčím pořádným. A právě tehdy nastupují na scénu tyhle poklady z lednice – rychlé, syté a pokaždé jiné. Namažte je na čerstvý chléb, podávejte s topinkou nebo zabalte do bagety a vezměte s sebou na cesty. Máme pro vás 6 receptů na poctivé pomazánky, které se hodí k večeři, k vínu i na svačinu do batohu.