Krémová, voňavá a plná bylinek – řecká pomazánka je dokonalým příkladem středomořské kuchyně. Spojuje svěží chuť oliv, jemný sýr feta a přidat můžete i voňavé oregano. Skvěle ladí s křupavým chlebem nebo čerstvou zeleninou. Stačí pár surovin, a rázem se můžete cítit jako na sluncem zalitém řeckém pobřeží. Svěží pomazánka, která bude skvělá nejen na svačinu, ale i večer k vínu.
Suroviny
Na 2 bagely
Suroviny
Na 2 bagely
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 390.5 kcal
- Bílkoviny 9 g
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
Postup přípravy
- Jen tak si trochu máznout… 6 tipů na pomazánky, kterým to na stole náramně sluší Nechte děti, ať si připraví svačinu! Tipy na pomazánky, muffiny a dobroty z listového těsta, které zvládnou i ti nejmenší kuchaři 22 jarních pomazánek: Připravte si ji na řecký způsob nebo vyzkoušejte hráškovou s mátou
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/4
Oslavte návrat jara s Apetitem. Dubnové číslo se speciální velikonoční přílohou je plné receptů a tipů, díky nimž si svátky vychutnáte od Zeleného čtvrtka až po pondělní velikonoční koledování. V dubnovém Apetitu najdete tradiční božíhodové menu, recept na tvarohového beránka, 2 variace na vajíčkový salát a spoustu triků, jak spotřebovat přebytky z velikonočního hodování. Nechybějí ani jarní pečínky nebo sváteční dezerty v čele s krásným dortem ve tvaru vejce. A máme pro vás i exkluzivní rozhovor s vítězkou soutěže Peče celá země doplněný jejími rodinnými recepty. Apetit, napsáno s chutí.