Řecká pomazánka

Řecká pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 bagely

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 781 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 8 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží pomazánka, která bude skvělá nejen na svačinu, ale i večer k vínu.

Související recepty

Suroviny

feta 75 g
jogurt řeckého typu 1.5 PL
cibule červená 0.25 ks
nadrobno
olivy zelené 4 ks
větší, nadrobno
okurka 0.25 ks
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

1 Vidličkou rozmačkejte 75 g sýra feta s 1 a 1/2 lžící řeckého jogurtu. Vmíchejte 1/4 červené cibule, nakrájené nadrobno, 4 větší zelené olivy, nasekané nadrobno, a 1/4 salátové okurky, nakrájené nadrobno. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a promíchejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit