Hledáte dokonalou přílohu ke grilovanému masu či sýrům? Máme ji pro vás!
Suroviny
cibule červená
2
ks
olivový olej
2
PL
chilli paprička
1
ks
červená
zázvor (čerstvý)
5
cm
česnek
2
stroužky
víno portské
200
ml
balzamikový ocet
2
PL
třtinový cukr muscovado tmavý
140
g
červený rybíz
200
g
Postup
1
Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna opékejte dozlatova. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte, česnek nakrájejte na plátky. Vše přisypte k cibuli, přilijte portské, balsamico, přidejte cukr, rybíz, promíchejte a zvolna vařte do zhoustnutí.
2
Horké plňte do sklenic, otočte víčkem dolů a nechte zcela vychladnout.
TIP REDAKCE
Reliš využijete jako přílohu k masu i jako doplněk sýrového prkénka. Můžete jej ale použít také do sendvičů, hamburgerů, k hotdogu, na ochucení majonézy…
- Dva plátky kváskového chleba potřete z jedné strany máslem a z druhé silnější vrstvou rybízového reliše. Na jeden z nich na stranu namazanou rybízovým relišem nastrouhejte alespoň 2,5 cm silnou vrstvu sýra, nejlépe směsi čedaru a ementálu či gruyèru. Přiklopte druhým plátkem tak, aby strana namazaná máslem byla ven. Rozehřejte pánev a chléb na ní zvolna opečte z obou stran dozlatova (během opékání jej můžete mírně k pánvi přitlačit). Rozkrojte na půl a podávejte.