Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reliš z červeného rybízu a cibule
Reliš z červeného rybízu a cibule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Reliš z červeného rybízu a cibule

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 skleničky o objemu 200 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1543 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 283 g
Tuky 32 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu ke grilovanému masu či sýrům? Máme ji pro vás!

Suroviny

olivový olej 2 PL
červená
zázvor (čerstvý) 5 cm
česnek 2 stroužky
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 140 g

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna opékejte dozlatova. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte, česnek nakrájejte na plátky. Vše přisypte k cibuli, přilijte portské, balsamico, přidejte cukr, rybíz, promíchejte a zvolna vařte do zhoustnutí. 

2

Horké plňte do sklenic, otočte víčkem dolů a nechte zcela vychladnout.

TIP REDAKCE
Reliš využijete jako přílohu k masu i jako doplněk sýrového prkénka. Můžete jej ale použít také do sendvičů, hamburgerů, k hotdogu, na ochucení majonézy…

  • Dva plátky kváskového chleba potřete z jedné strany máslem a z druhé silnější vrstvou rybízového reliše. Na jeden z nich na stranu namazanou rybízovým relišem nastrouhejte alespoň 2,5 cm silnou vrstvu sýra, nejlépe směsi čedaru a ementálu či gruyèru. Přiklopte druhým plátkem tak, aby strana namazaná máslem byla ven. Rozehřejte pánev a chléb na ní zvolna opečte z obou stran dozlatova (během opékání jej můžete mírně k pánvi přitlačit). Rozkrojte na půl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín