0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Reliš z červeného rybízu a cibule

Reliš z červeného rybízu a cibule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Reliš z červeného rybízu a cibule

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 2 skleničky o objemu 200 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1543 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 283 g
Tuky 32 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte dokonalou přílohu ke grilovanému masu či sýrům? Máme ji pro vás!

Suroviny

cibule červená 2 ks
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená
zázvor (čerstvý) 5 cm
česnek 2 stroužky
víno portské 200 ml
balzamikový ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado tmavý 140 g
červený rybíz 200 g

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a zvolna opékejte dozlatova. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte, česnek nakrájejte na plátky. Vše přisypte k cibuli, přilijte portské, balsamico, přidejte cukr, rybíz, promíchejte a zvolna vařte do zhoustnutí. 

2

Horké plňte do sklenic, otočte víčkem dolů a nechte zcela vychladnout.

TIP REDAKCE
Reliš využijete jako přílohu k masu i jako doplněk sýrového prkénka. Můžete jej ale použít také do sendvičů, hamburgerů, k hotdogu, na ochucení majonézy…

  • Dva plátky kváskového chleba potřete z jedné strany máslem a z druhé silnější vrstvou rybízového reliše. Na jeden z nich na stranu namazanou rybízovým relišem nastrouhejte alespoň 2,5 cm silnou vrstvu sýra, nejlépe směsi čedaru a ementálu či gruyèru. Přiklopte druhým plátkem tak, aby strana namazaná máslem byla ven. Rozehřejte pánev a chléb na ní zvolna opečte z obou stran dozlatova (během opékání jej můžete mírně k pánvi přitlačit). Rozkrojte na půl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit