
Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami
Jsou lehké jako pírko, a navíc přirozeně bezlepkové – tyhle knedlíčky jsou jen samá ricotta!
Ingredience
- 400 g čerstvé ricotty (viz Něco navíc)
- krupicový cukr na obalení
- 3 žloutky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 střik pomerančového likéru Grand Marnier
- 250 g malin
- moučkový cukr
- máta na ozdobení
NA ZABAGLIONE
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Z čerstvé nebo vykapané ricotty uválejte malé knedlíčky (velikosti ořechu). Obalte je v cukru, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.
2 Na zabaglione dejte do žáruvzdorné mísy žloutky, přidejte cukr a nad vodní lázní vyšlehejte do hustého světlého krému. Nakonec zašlehejte likér Grand Marnier.
3 Do hlubokého talíře dejte knedlíčky a zalijte je opatrně zabaglione. Ozdobte několika malinami a mátou. Zbylé maliny rozmačkejte s moučkovým cukrem dle chuti a podávejte ke knedlíčkům.
NĚCO NAVÍC
Ricotta musí být opravdu čerstvá, pokud ji koupíte v supermarketu, nechte ji nejdříve vykapat, jinak vám knedlíčky nebudou držet!
Přidat komentář