Rokfórová s pečeným česnekem

Rokfórová s pečeným česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1138 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 35 g
Tuky 81 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečeným česnekem

Související recepty

Suroviny

sýr s modrou plísní 200 g
přes hrubé struhadlo
krémový sýr 200 g
žervé nebo cottage
jogurt bílý 3 PL
česnek 1 ks
celá palice
klíčky
mungo fazolí
sůl
pepř
cukr špetka

1Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodiny pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.

2Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.

3Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.

4Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit