Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ředkvičková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 626 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 15 g
Tuky 48 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variací na tvarohové pomazánky existují desítky. K jejich kouzlu patří i to, že si s kompozicí můžete pohrávat donekonečna. Rozhodně ale nezapomeňte na razantní ředkvičky! Ředkvičková pomazánka s tvarohem je rychlý a chutný recept, bez kterého si jaro už jen těžko představíme.

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
žervé, Lučina, cottage sýr nebo směs
nastrouhaný (nemusí být)
řeřicha 1 hrst
sůl
cukr 1 špetka
pepř
na dochucení
tmavý, k podávání

Postup

1

Ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo v robotu. Vložte je do cedníku a jemně, stejnoměrně posolte. Nechte asi čtvrt hodiny stát, aby zelenina pustila vodu (zbytek pak ještě vymačkejte).

2

V misce utřete měkké sýry, přidejte ředkvičky, osolte, případně opepřete a chuť dotáhněte trochou cukru. Pokud jste se rozhodli použít plísňový sýr, buďte opatrní se solí – sýr bývá sám o sobě dost slaný.

3

Mažte na krajíce chleba a ihned podávejte. Pomazánka v chladu vydrží do druhého dne, ale působením šťávy z ředkviček zřídne. Vyloučenou vodu tedy odlijte – anebo původní pomazánku přetvořte na hustý salát.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

03.09.2009 11:43
Pomazánka je opravdu vynikající, ale opravdu pozor na sůl, pokud přidáváte plísňový sýr!!
04.09.2007 19:07
Recept se nachází v č.3/06, str.32

Apetit magazín