
Ryba na víně se zeleninou
Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.
Vydání: 2017/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg filetů z tresky, halibuta či jiné bílé ryby
- 300 ml suchého bílého vína
- 1 cuketa, nakrájená na kolečka či klínky
- 1 červená cibule, nakrájená na klínky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 100 g třešňových rajčátek
- 4 mini (baby) lilky
- hrst směsi zelených a černých oliv
- mořská sůl
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 1 lžíce odrhnutých lístků čerstvého oregana nebo tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 sušená chilli paprička, rozdrcená
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.
NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.
Přidat komentář