Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 38 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.

Související recepty

Suroviny

treska 1 kg
filety z tresky či halibuta nebo jiné bílé ryby
víno bílé 300 ml
suché, kvalitní
cuketa 1 ks
nakrájená na kolečka nebo klínky
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
paprika žlutá 1 ks
nakrájená na proužky
rajčata cherry 100 g
baby lilek 4 ks
olivy zelené 1 hrst
směs zelených a černých
sůl mořská
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
oregano 1 PL
čerstvé lístky, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrcená

1 Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit