0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové ragú v rolovaném lilku

Masové ragú v rolovaném lilku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové ragú v rolovaném lilku

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 112 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další důkaz toho, že jíme i očima. Způsob podávání dodá tomuhle pokrmu minimálně o hvězdičku víc!

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
mrkev 1 ks
nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
krůtí maso mleté 750 g
nebo jehněčí
italské bylinky 1 PL
sušená italská směs (oregano, tymián, rozmarýn...), lze použít i hrst čerstvých bylinek
rajčatová pasta 2 PL
lze použít i protlak
víno červené 250 ml
kvalitní
konzervovaná rajčata krájená 400 g
lilek 2 ks
podlouhlý
parmazán 20 g
strouhaný
ricotta 120 g
rozdrobená
petrželka

1 V rendlíku na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte mrkev, cibuli, řapíkatý celer a opékejte 3–4 minuty, aby změkly. Zhruba po 2 minutách vsypte česnek. Přidejte mleté maso, bylinky a rajčatovou pastu nebo protlak. Za stálého míchání opékejte dohněda, asi 8 minut. Přidejte víno, nechte ho krátce odpařit, pak vlijte rajčata z konzervy, zmírněte oheň a za občasného promíchání vařte 45 minut dohusta. Podle chuti dosolte a dopepřete.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Lilky podélně nakrájejte na plátky (vnější malé plátky s větším množstvím slupky vyhoďte nebo použijte jinak). Pokropte je olejem. Po dávkách je opékejte na nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni minutu z každé strany do světle zlatova, pak je osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu zchladnout.

3 Do dvoulitrové zapékací nádoby (hlubší mísy nebo vhodného kastrolu) nalijte 2/3 masového ragú. Pak vždy stočte plátek lilku, aby vznikl kornoutek, a vtiskněte ho do ragú, aby držel. Opakujte do spotřebování vhodných plátků. Kornoutky z lilku naplňte zbývajícím ragú. Posypte parmazánem nebo pecorinem a ricottou a zapékejte v troubě 10–15 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

4 Podávejte posypané petrželkou nebo koriandrem, popřípadě s dalším tvrdým sýrem podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč