Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové ragú v rolovaném lilku
Masové ragú v rolovaném lilku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové ragú v rolovaném lilku

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 112 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další důkaz toho, že jíme i očima. Způsob podávání dodá tomuhle pokrmu minimálně o hvězdičku víc!

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na pokapání
mrkev 1 ks
nadrobno
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
nebo jehněčí
italské bylinky 1 PL
sušená italská směs (oregano, tymián, rozmarýn...), lze použít i hrst čerstvých bylinek
rajčatová pasta 2 PL
lze použít i protlak
kvalitní
lilek 2 ks
podlouhlý
strouhaný
ricotta 120 g
rozdrobená
petrželka

Postup

1

V rendlíku na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte mrkev, cibuli, řapíkatý celer a opékejte 3–4 minuty, aby změkly. Zhruba po 2 minutách vsypte česnek. Přidejte mleté maso, bylinky a rajčatovou pastu nebo protlak. Za stálého míchání opékejte dohněda, asi 8 minut. Přidejte víno, nechte ho krátce odpařit, pak vlijte rajčata z konzervy, zmírněte oheň a za občasného promíchání vařte 45 minut dohusta. Podle chuti dosolte a dopepřete.

2

Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Lilky podélně nakrájejte na plátky (vnější malé plátky s větším množstvím slupky vyhoďte nebo použijte jinak). Pokropte je olejem. Po dávkách je opékejte na nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni minutu z každé strany do světle zlatova, pak je osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu zchladnout.

3

Do dvoulitrové zapékací nádoby (hlubší mísy nebo vhodného kastrolu) nalijte 2/3 masového ragú. Pak vždy stočte plátek lilku, aby vznikl kornoutek, a vtiskněte ho do ragú, aby držel. Opakujte do spotřebování vhodných plátků. Kornoutky z lilku naplňte zbývajícím ragú. Posypte parmazánem nebo pecorinem a ricottou a zapékejte v troubě 10–15 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

4

Podávejte posypané petrželkou nebo koriandrem, popřípadě s dalším tvrdým sýrem podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...