Masové ragú v rolovaném lilku

Masové ragú v rolovaném lilku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2063 kcal
Bílkoviny 175 g
Cukr 112 g
Tuky 99 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Další důkaz toho, že jíme i očima. Způsob podávání dodá tomuhle pokrmu minimálně o hvězdičku víc!

Suroviny

olivový olej 2 PL
a trocha navíc na pokapání
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužek
nakrájený nadrobno
krůta 750 g
lze použít i jehněčí
bylinky 1 PL
sušená italská směs (oregano, tymián, rozmarýn…), lze použít i hrst čerstvých bylinek
rajčatová pasta 2 PL
lze použít i protlak
víno červené 250 ml
kvalitní
rajčata 400 g
krájená, konzervovaná
lilek 2 ks
podlouhlý
parmazán 20 g
strouhaný, lze použít i pecorino, podle chuti k podávání
ricotta 120 g
rozdrobená
petrželka
hladkolistá, lze použít i koriandr, k podávání

1 V rendlíku na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte mrkev, cibuli, řapíkatý celer a opékejte 3–4 minuty, aby změkly. Zhruba po 2 minutách vsypte česnek. Přidejte mleté maso, bylinky a rajčatovou pastu nebo protlak. Za stálého míchání opékejte dohněda, asi 8 minut. Přidejte víno, nechte ho krátce odpařit, pak vlijte rajčata z konzervy, zmírněte oheň a za občasného promíchání vařte 45 minut dohusta. Podle chuti dosolte a dopepřete.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Lilky podélně nakrájejte na plátky (vnější malé plátky s větším množstvím slupky vyhoďte nebo použijte jinak). Pokropte je olejem. Po dávkách je opékejte na nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni minutu z každé strany do světle zlatova, pak je osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu zchladnout.

3 Do dvoulitrové zapékací nádoby (hlubší mísy nebo vhodného kastrolu) nalijte 2/3 masového ragú. Pak vždy stočte plátek lilku, aby vznikl kornoutek, a vtiskněte ho do ragú, aby držel. Opakujte do spotřebování vhodných plátků. Kornoutky z lilku naplňte zbývajícím ragú. Posypte parmazánem nebo pecorinem a ricottou a zapékejte v troubě 10–15 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

4 Podávejte posypané petrželkou nebo koriandrem, popřípadě s dalším tvrdým sýrem podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit