Masové ragú v rolovaném lilku

Masové ragú v rolovaném lilku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 112 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další důkaz toho, že jíme i očima. Způsob podávání dodá tomuhle pokrmu minimálně o hvězdičku víc!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trocha navíc na pokapání
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
krůtí maso mleté 750 g
lze použít i jehněčí
italské bylinky 1 PL
sušená italská směs (oregano, tymián, rozmarýn...), lze použít i hrst čerstvých bylinek
rajčatová pasta 2 PL
lze použít i protlak
víno červené 250 ml
kvalitní
konzervovaná rajčata krájená 400 g
lilek 2 ks
podlouhlý
parmazán 20 g
strouhaný, lze použít i pecorino + podle chuti navíc k podávání
ricotta 120 g
rozdrobená
petrželka
hladkolistá, lze použít i koriandr, k podávání

1 V rendlíku na středním až silném ohni rozehřejte olej. Vsypte mrkev, cibuli, řapíkatý celer a opékejte 3–4 minuty, aby změkly. Zhruba po 2 minutách vsypte česnek. Přidejte mleté maso, bylinky a rajčatovou pastu nebo protlak. Za stálého míchání opékejte dohněda, asi 8 minut. Přidejte víno, nechte ho krátce odpařit, pak vlijte rajčata z konzervy, zmírněte oheň a za občasného promíchání vařte 45 minut dohusta. Podle chuti dosolte a dopepřete.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Lilky podélně nakrájejte na plátky (vnější malé plátky s větším množstvím slupky vyhoďte nebo použijte jinak). Pokropte je olejem. Po dávkách je opékejte na nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni minutu z každé strany do světle zlatova, pak je osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu zchladnout.

3 Do dvoulitrové zapékací nádoby (hlubší mísy nebo vhodného kastrolu) nalijte 2/3 masového ragú. Pak vždy stočte plátek lilku, aby vznikl kornoutek, a vtiskněte ho do ragú, aby držel. Opakujte do spotřebování vhodných plátků. Kornoutky z lilku naplňte zbývajícím ragú. Posypte parmazánem nebo pecorinem a ricottou a zapékejte v troubě 10–15 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

4 Podávejte posypané petrželkou nebo koriandrem, popřípadě s dalším tvrdým sýrem podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit