Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.
Suroviny
treska
1
kg
filety z tresky či halibuta nebo jiné bílé ryby
víno bílé
300
ml
suché, kvalitní
cuketa
1
ks
nakrájená na kolečka nebo klínky
cibule červená
1
ks
nakrájená na klínky
paprika žlutá
1
ks
nakrájená na proužky
rajčata cherry
100
g
baby lilek
4
ks
olivy zelené
1
hrst
směs zelených a černých
sůl mořská
nastrouhaná z 1 biocitronu
oregano
1
PL
čerstvé lístky, lze nahradit tymiánem
olivový olej
2
PL
chilli paprička
1
ks
sušená, rozdrcená
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.
NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.