0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 38 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.

Suroviny

treska 1 kg
filety z tresky či halibuta nebo jiné bílé ryby
víno bílé 300 ml
suché, kvalitní
cuketa 1 ks
nakrájená na kolečka nebo klínky
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
paprika žlutá 1 ks
nakrájená na proužky
rajčata cherry 100 g
baby lilek 4 ks
olivy zelené 1 hrst
směs zelených a černých
sůl mořská
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
oregano 1 PL
čerstvé lístky, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrcená

1 Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč