Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 38 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.

Suroviny

treska 1 kg
filety z tresky či halibuta nebo jiné bílé ryby
suché, kvalitní
nakrájená na kolečka nebo klínky
nakrájená na klínky
nakrájená na proužky
rajčata cherry 100 g
baby lilek 4 ks
směs zelených a černých
sůl mořská
nastrouhaná z 1 biocitronu
oregano 1 PL
čerstvé lístky, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
sušená, rozdrcená

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...