Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na víně se zeleninou

Lehčí večeři – a to jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí všechno nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte skvělou voňavou večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží. Podávejte ji s vínem, kterým jste rybu podlili, a křupavou bagetkou – tu si budete máčet do delikátní omáčky. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 300ml suchého bílého vína
    • 1 cuketa, nakrájená na kolečka či klínky
    • 1 červená cibule, nakrájená na klínky
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
    • 100g třešňových rajčátek
    • 4 mini (baby) lilky
    • hrst směsi zelených a černých oliv
    • 1kg filetů z tresky či halibuta
    • mořská sůl
    • strouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 lžíce odrhnutých lístků čerstvého oregana nebo tymiánu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 sušená chilli paprička, rozdrcená 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do pekáčku s vyšším okrajem vlijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Na zeleninu rozložte filety ryby a vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC

Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a vsypat před podáváním do pekáčku. Namísto oregana nebo tymiánu můžete použít najemno nasekanou hladkolistou petrželku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

Macaroni and cheese

30 receptů s rybami a mořskými plody

Recepty se spoustou zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář