Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 161 g
Cukr 56 g
Tuky 37 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte na stole večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží.

Suroviny

treska 1 kg
filety z tresky či halibuta nebo jiné bílé ryby
víno bílé 300 g
suché, kvalitní
cuketa 1 ks
nakrájená na kolečka nebo klínky
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
paprika žlutá 1 ks
nakrájená na proužky
100 g
třešňová rajčátka
lilek 4 ks
mini (baby)
olivy zelené 1 hrst
směs zelených a černých
sůl
mořská
citron 1 ks
strouhaná kůra
oregano 1 PL
čerstvé lístky, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrcená

1 Troubu předehřejte na 200°C. Rybu dejte do pekáčku s vyšším okrajem, přilijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC
Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a před podáváním vsypat do pekáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit