Chcete se najíst rychle a zdravě, pochutnat si a zašpinit při přípravě jídla co nejméně nádobí? Pak jste objevili ten právný recept! Lehká bělomasá ryba s fazolemi, špenátem a rajčátky z jedné pánve všechny požadavky splňuje na jedničku!
Suroviny
Postup
Rybu osolte a opepřete. Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Opékejte rybu 2–3 minuty z každé strany nebo dozlatova a propečena. Přeneste na talíř a udržujte teplé.
Do pánve vlijte zbývající olej. Opékejte pórek 1–2 minuty, nebo aby tak akorát změkl. Přidejte piniové oříšky a opékejte 1 minutu nebo mírně dozlatova. Přidejte rozmarýn, česnek, kapary a rajčátka a za častého promíchání opékejte 3–4 minuty, nebo aby se rajčátka začala smršťovat.
Přidejte fazole a špenát podle chuti a opékejte za stálého míchání, aby listy zavadly. Dochuťte citronovou šťávou, dosolte a dopepřete. Do pánve vraťte rybu a prohřejte ji. Podávejte posypané petrželkou a doplněné klínky citronu. Můžete ozdobit rozmarýnem.