Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s fazolemi z jedné pánve
Ryba s fazolemi z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s fazolemi z jedné pánve

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 67 g
Tuky 48 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se najíst rychle a zdravě, pochutnat si a zašpinit při přípravě jídla co nejméně nádobí? Pak jste objevili ten právný recept! Lehká bělomasá ryba s fazolemi, špenátem a rajčátky z jedné pánve všechny požadavky splňuje na jedničku!

Související recepty

Suroviny

bělomasá ryba 4 filety
po 150 g (nebo 2 filety po 300 g) – pražma, treska, tilapie, pstruh...
olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
menší, dobře omytý a nakrájený na tenká kolečka
piniové oříšky 2 PL
rozmarýn 1 snítka
lístky odrhnuté + na ozdobení
česnek 2 stroužky
drcené
kapary 1 PL
propláchnuté a scezené
rajčata cherry 200 g
drobná, oválná nebo kulatá
fazole cannellini 400 g
1 konzerva – fazole propláchnuté a scezené
petrželka
hladkolistá, nadrobno nakrájená
klínky k podávání

Postup

1

Rybu osolte a opepřete. Ve velké hlubší nepřilnavé pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Opékejte rybu 2–3 minuty z každé strany nebo dozlatova a propečena. Přeneste na talíř a udržujte teplé.

2

Do pánve vlijte zbývající olej. Opékejte pórek 1–2 minuty, nebo aby tak akorát změkl. Přidejte piniové oříšky a opékejte 1 minutu nebo mírně dozlatova. Přidejte rozmarýn, česnek, kapary a rajčátka a za častého promíchání opékejte 3–4 minuty, nebo aby se rajčátka začala smršťovat.

3

Přidejte fazole a špenát podle chuti a opékejte za stálého míchání, aby listy zavadly. Dochuťte citronovou šťávou, dosolte a dopepřete. Do pánve vraťte rybu a prohřejte ji. Podávejte posypané petrželkou a doplněné klínky citronu. Můžete ozdobit rozmarýnem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín