Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou
Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba pečená ve slanině se smetanovou čočkou

3.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6127 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 153 g
Tuky 509 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější a nutričně vyváženější večeři budete hledat jen těžko. Ryba ve slaninovém kabátku se smetanovou čočkou a salátkem je ovšem zároveň neskutečně dobrá. Neuvěříte, jak rychle budou talíře prázdné!

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
nebo drobná zelená čočka
vývar zeleninový 500 ml
tymián 3 snítky
čerstvý nebo 1 lžička sušeného
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 4 filety
mražené rozmrazte podle návodu
nebo snídaňová
salát 1 bal
cca 150 g směsi salátových listů

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte řapíkatý celer, mrkev a česnek, opékejte 5 minut. Pak vsypte čočku, opékejte 2 minuty. Vlijte vývar, vložte tymián. Zmírněte oheň a vařte, aby čočka změkla, asi 20 minut. Odstavte, vmíchejte zakysanou smetanu a většinu petrželky, osolte a opepřete. 

2

Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Každou porci ryby omotejte 1–2 plátky slaniny (filety můžete napřed lehce osolit), opepřete a položte na plech. Pečte 25 minut, aby slanina zkřupavěla a ryba byla propečená. 

3

K podávání rozdělte na talíře salátové listy, pokapejte je olejem a přidejte čočku a rybu. Ozdobte zbývající petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...