Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba ve sladkokyselé omáčce
Ryba ve sladkokyselé omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba ve sladkokyselé omáčce

3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 363 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 50 g
Tuky 6 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava je vcelku snadná. Těšte se na pestrý chuťový zážitek, zvlášť pro Středoevropana poměrně ne­zvyklý.

Související recepty

Suroviny

kari koření 3 PL
středně pálivé
na plátky
bez semínek a nakrájená na proužky
koriandr čerstvý svazek
čerstvý, oddělené stonky a lístky
konzerva
sušené meruňky hrst
nebo dýně, mango, papája, namočené ve vlažné vodě, nakrájené na tenké plátky
700 g
filety pevná bělomasá ryba, nakrájená na větší kousky
sůl
pepř

Postup

1

Kari pastu dejte do kastrolu, rozehřejte ji, pak vložte cibuli a společně opékejte asi tři minuty. Přidejte papriku a nasekané stonky koriandru a smažte další dvě minuty. Přilijte kokosové mléko, sušené ovoce a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a mírně povařte zhruba pět minut, aby omáčka zhoustla.

2

Vložte kousky ryby a všechno povařte osm až deset minut, dokud se ryba nezačne dělit na kousky. Potom jídlo už jenom posypte lístky koriandru a podávejte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo chlebové placky.

Něco pro vegetariány
Rybu nahraďte kousky zeleniny, třeba dýní nebo bramborami. Duste zhruba čtvrt hodiny, aby byla zelenina pěkně měkká.

Kouzelná přísada
Díky Balti kari pastě značky Simtom bude ryba pálivá tak akorát. Koupíte ji zhruba za 99 Kč v Tescu či Hypernově.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 17:57
Recept se nachází v č.3/06, str.13

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...