Příprava je vcelku snadná. Těšte se na pestrý chuťový zážitek, zvlášť pro Středoevropana poměrně nezvyklý.
Suroviny
Postup
Kari pastu dejte do kastrolu, rozehřejte ji, pak vložte cibuli a společně opékejte asi tři minuty. Přidejte papriku a nasekané stonky koriandru a smažte další dvě minuty. Přilijte kokosové mléko, sušené ovoce a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a mírně povařte zhruba pět minut, aby omáčka zhoustla.
Vložte kousky ryby a všechno povařte osm až deset minut, dokud se ryba nezačne dělit na kousky. Potom jídlo už jenom posypte lístky koriandru a podávejte. Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo chlebové placky.
Něco pro vegetariány
Rybu nahraďte kousky zeleniny, třeba dýní nebo bramborami. Duste zhruba čtvrt hodiny, aby byla zelenina pěkně měkká.
Kouzelná přísada
Díky Balti kari pastě značky Simtom bude ryba pálivá tak akorát. Koupíte ji zhruba za 99 Kč v Tescu či Hypernově.
Komentáře