0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí karbanátky s hráškem a mátou

Rybí karbanátky s hráškem a mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátky s hráškem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1634 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 151 g
Tuky 55 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechno máte doma...

Suroviny

brambory 500 g
vařené nebo bramborová kaše
losos 400 g
1 konzerva, scezená
mražený hrášek 150 g
rozmražený
tatarská omáčka 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
mouka pšeničná hladká 3 PL
na pomoučnění
olivový olej
nebo jiný jemný olej na smažení
máta 1 hrst
nahrubo posekané lístky, nebo 1 lžíce sušené
citron
na pokapání

Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou.

Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách. Opatrně je otáčejte a smaž­te po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

SUPER!!!!! Dnes ráno jsem dost bezradně stála v kuchyni a přemýšlela, co uvařím pro mou hladovou rodinu. V mrazáku jsem měla kus lososa, na kterého ale nikdo neměl chuť, takže jsem zasedla k počítači a na mém oblíbeném webu jsem zadala vyhledat recepty z lososa. Volba padla na tyto karbanátky. Na základě předchozí reakce jsem pro jistotu přidala 1 vejce a poté na zahuštění trochu strouhanky. A karbanátky byly opravdu výborné. Celá rodina si pochvalovala! Takže opět díky Apetitu jsem byla za hvězdu:-)

Obchod Apetit