Všechno máte doma...
Suroviny
brambory
500
g
vařené nebo bramborová kaše
losos
400
g
1 konzerva, scezená
mražený hrášek
150
g
rozmražený
tatarská omáčka
1
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
na pomoučnění
olivový olej
nebo jiný jemný olej na smažení
máta
1
hrst
nahrubo posekané lístky, nebo 1 lžíce sušené
na pokapání
Postup
1
Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou.
2
Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách. Opatrně je otáčejte a smažte po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.
Komentáře