
Čerstvá domácí chilli omáčka
Do 10 minut
Velmi snadné
Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.
1 Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.
2 Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.
NĚCO NAVÍC
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.