Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Suroviny
bělomasá ryba
1
kg
filety bez kůže
limetová kůra
1
ks
nastrouhaná (nemusí být)
chilli omáčka
250
ml
čerstvá (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý
1
svazek
čerstvý, menší
sůl mořská
1
ČL
vejce
1
ks
olej
na smažení
okurka
1
ks
velká
rajče
2
ks
na plátky
jarní cibulka
2
ks
na nudličky
Postup
1
Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.
2
Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.
NĚCO NAVÍC
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.
[[nid:10044]]