Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem
Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem

2.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 678 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 115 g
Tuky 11 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.

Suroviny

bělomasá ryba 1 kg
filety bez kůže
nastrouhaná (nemusí být)
čerstvá (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, menší
sůl mořská 1 ČL
vejce 1 ks
olej
na smažení
velká
na plátky
jarní cibulka 2 ks
na nudličky

Postup

1

Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.

2

Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.

[[nid:10044]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč