Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem
Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem

2.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 678 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 115 g
Tuky 11 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.

Související recepty

Suroviny

bělomasá ryba 1 kg
filety bez kůže
nastrouhaná (nemusí být)
čerstvá (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, menší
sůl mořská 1 ČL
vejce 1 ks
olej
na smažení
velká
na plátky
jarní cibulka 2 ks
na nudličky

Postup

1

Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.

2

Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.

NĚCO NAVÍC
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.

[[nid:10044]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín