Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 216 g
Tuky 121 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá ryba s nevšední přílohou & nápaditým dipem z příjemného Bistra 8.

Související recepty

Suroviny

Na karbanátky
brambory 300 g
typ C
300 g
losos bez kůže a kostí
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
petrželka svazek
nasekaná najemno
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL
citronová kůra 1 ČL
sůl a pepř
citron
Na dip
řepa 1 ks
středně velká
olivový olej 1 PL
1 PL
ocet balsamico
sůl
120 g
crème fraiche
Na čočkový salát
čočka 200 g
rozmarýn 1 snítka
kapary 2 PL
nasekané
pórek 1 ks
nakrájený najemno
olivový olej extra panenský 2 PL
citronová štáva 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený se solí

1 Čočku namočte přes noc do vody.

2 Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu na dip oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a položte na dostatečně velký čtverec (nebo raději dva na sobě) pečicího papíru. Zakapejte olejem a balzamikem, přidejte špetku soli a cípy papíru svažte provázkem do ranečku. Pečte v troubě asi 30 minut. Hotovou řepu vybalte z papíru a rozmixujte dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s crème fraîche a dejte chladit do lednice.

3 Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a rozmačkejte šťouchadlem. Lososa nakrájejte na co nejmenší kostičky a spolu s cibulkou, petrželkou, hořčicí, olejem i citronovou kůrou přidejte k bramborám. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte 8 karbanátků, rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 25 minut. Hotové karbanátky vyndejte z trouby a nechte pár minut zchladnout, teprve poté půjdou snadno sundat z plechu a servírovat.

Mezitím slijte čočku a uvařte ji v čisté osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat. V míse smíchejte čočku s kapary a pórkem. Olej prošlehejte s citronovou šťávou, česnekem, špetkou soli a pepřem a zálivku přimíchejte k čočce.

5 Podávejte s karbanátky a dipem a klínky citronu. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit