0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3114 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 222 g
Tuky 195 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá ryba s nevšední přílohou & nápaditým dipem z příjemného Bistra 8.

Suroviny

Na karbanátky
brambory 300 g
varný typ C
losos 300 g
bez kůže a kostí (asi 2 filety)
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná najemno
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
klínky, k podávání
Na dip
řepa 1 ks
středně velká
olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl
Na čočkový salát
čočka 200 g
rozmarýn 1 snítka
kapary 2 PL
nasekané
pórek 1 ks
malý, nakrájený najemno
olivový olej panenský 2 PL
citronová šťáva 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený se solí

Postup

1

Čočku namočte přes noc do vody.

2

Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu na dip oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a položte na dostatečně velký čtverec (nebo raději dva na sobě) pečicího papíru. Zakapejte olejem a balzamikem, přidejte špetku soli a cípy papíru svažte provázkem do ranečku.

3

Pečte v troubě asi 30 minut. Hotovou řepu vybalte z papíru a rozmixujte dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s crème fraîche a dejte chladit do lednice.

4

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a rozmačkejte šťouchadlem.

5

Lososa nakrájejte na co nejmenší kostičky a spolu s cibulkou, petrželkou, hořčicí, olejem i citronovou kůrou přidejte k bramborám. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

6

Ze směsi vytvořte 8 karbanátků, rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 25 minut. Hotové karbanátky vyndejte z trouby a nechte pár minut zchladnout, teprve poté půjdou snadno sundat z plechu a servírovat.

7

Mezitím slijte čočku a uvařte ji v čisté osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat. V míse smíchejte čočku s kapary a pórkem. Olej prošlehejte s citronovou šťávou, česnekem, špetkou soli a pepřem a zálivku přimíchejte k čočce.

8

Podávejte s karbanátky a dipem a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč