0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3114 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 222 g
Tuky 195 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá ryba s nevšední přílohou & nápaditým dipem z příjemného Bistra 8.

Suroviny

Na karbanátky
brambory 300 g
varný typ C
losos 300 g
bez kůže a kostí (asi 2 filety)
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná najemno
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron
klínky, k podávání
Na dip
řepa 1 ks
středně velká
olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl
crème fraîche 120 g
Na čočkový salát
čočka 200 g
rozmarýn 1 snítka
kapary 2 PL
nasekané
pórek 1 ks
malý, nakrájený najemno
olivový olej panenský 2 PL
citronová štáva 1 PL
česnek 1 stroužek
utřený se solí

Postup

1

Čočku namočte přes noc do vody.

2

Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu na dip oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a položte na dostatečně velký čtverec (nebo raději dva na sobě) pečicího papíru. Zakapejte olejem a balzamikem, přidejte špetku soli a cípy papíru svažte provázkem do ranečku.

3

Pečte v troubě asi 30 minut. Hotovou řepu vybalte z papíru a rozmixujte dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s crème fraîche a dejte chladit do lednice.

4

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a rozmačkejte šťouchadlem.

5

Lososa nakrájejte na co nejmenší kostičky a spolu s cibulkou, petrželkou, hořčicí, olejem i citronovou kůrou přidejte k bramborám. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

6

Ze směsi vytvořte 8 karbanátků, rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 25 minut. Hotové karbanátky vyndejte z trouby a nechte pár minut zchladnout, teprve poté půjdou snadno sundat z plechu a servírovat.

7

Mezitím slijte čočku a uvařte ji v čisté osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat. V míse smíchejte čočku s kapary a pórkem. Olej prošlehejte s citronovou šťávou, česnekem, špetkou soli a pepřem a zálivku přimíchejte k čočce.

8

Podávejte s karbanátky a dipem a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit