Rybí karbanátky s červenou řepou

Rybí karbanátky s červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1220 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 135 g
Tuky 40 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Šťouchané brambory s řepou, cibulkami a rybou jsou skvělé také neopečené. Místo ze zbylých brambor je připravte z čerstvě uvařených.

Suroviny

brambory 500 g
vařené
jarní cibulka 4 ks
najemno
červená řepa 200 g
vařená / sterilovaná ( viz něco navíc)
losos 1
ve vlastní šťávě
ryba 160 g
cca, odkapaná, (např. John West v Bille), lze i tuňák / jiné ryby ve vlastní šťávě
slunečnicový olej 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

V míse rozmačkejte brambory vidličkou. Přidejte cibuli, řepu nasekanou najemno, sůl a pepř. Promíchejte. Rybu slijte, rozdrobte, zapracujte do směsi. Vytvarujte 8–12 hrubých karbanátků. Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a na velkém plameni pečte karbanátky, až spodní strana zhnědne a zkřupaví. Otočte a opečte i z druhé strany. Je-li třeba, udělejte to nadvakrát; první várku zatím uchovejte v teple. Jezte s listovým salátem. 

NĚCO NAVÍC: Vařenou řepu prodává Kalinka (500 g za cca 40 Kč); ideální je 330g sklenice sterilované červené řepy, například značku Znojmia koupíte v Bille za 13 Kč.


Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit