Šťouchané brambory s řepou, cibulkami a rybou jsou skvělé také neopečené. Místo ze zbylých brambor je připravte z čerstvě uvařených.
Suroviny
brambory
500
g
vařené
jarní cibulka
4
ks
nakrájená najemno
červená řepa
200
g
vařená nebo sterilovaná
losos
1
konzerva
ve vlastní šťávě – cca 160 g okapané ryby, můžete nahradit tuňákem nebo jinými rybami ve vlastní šťávě
slunečnicový olej
1
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1 V míse rozmačkejte brambory vidličkou. Přidejte cibuli, řepu nasekanou najemno, sůl a pepř. Promíchejte. Rybu slijte, rozdrobte, zapracujte do směsi. Vytvarujte 8–12 hrubých karbanátků. Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a na velkém plameni pečte karbanátky, až spodní strana zhnědne a zkřupaví. Otočte a opečte i z druhé strany. Je-li třeba, udělejte to nadvakrát; první várku zatím uchovejte v teple. Jezte s listovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Karbanátky 32x jinak(32 receptů)
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)
Komentáře
30.12.2009 19:40
Smažení