Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátky s červenou řepou
Rybí karbanátky s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátky s červenou řepou

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1598 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 135 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťouchané brambory s řepou, cibulkami a rybou jsou skvělé také neopečené. Místo ze zbylých brambor je připravte z čerstvě uvařených.

Suroviny

vařené
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
vařená nebo sterilovaná
losos 1 konzerva
ve vlastní šťávě – cca 160 g okapané ryby, můžete nahradit tuňákem nebo jinými rybami ve vlastní šťávě
slunečnicový olej 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

V míse rozmačkejte brambory vidličkou. Přidejte cibuli, řepu nasekanou najemno, sůl a pepř. Promíchejte. Rybu slijte, rozdrobte, zapracujte do směsi. Vytvarujte 8–12 hrubých karbanátků. Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a na velkém plameni pečte karbanátky, až spodní strana zhnědne a zkřupaví. Otočte a opečte i z druhé strany. Je-li třeba, udělejte to nadvakrát; první várku zatím uchovejte v teple. Jezte s listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

30.12.2009 19:40
Směs je moc dobrá, smažení moje očekávání úplně nenaplnilo - rozhodně nečekat, že se to prosmaží jako skutečné karbanátky. V nižší vrstvě se hmota na pánvi začne rozpadat. Takže pokud nečekáte, že z toho bude jídlo jako na fotce a máte v ledničce spoustu řepy jako já, tak je to prima recept.

Apetit magazín