0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybízové víno

Rybízové víno

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5710 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 1390 g
Tuky 0 g
Vláknina 150 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybízové víno je chutnou alternativou ke klasickým vínům. Dá se vyrobit i doma. Třeba však trochu trpělivosti a několik speciálních pomůcek a surovin. Rybízové víno lze vyrobit jak z červeného, tak i z černého rybízu. Pokud vyrábíte víno z červeného rybízu a chcete dosáhnout výraznější barvy, je dobré nahradit třetinu ovoce právě rybízem černým.

Suroviny

cukr 1 kg
voda 2 000 ml
1 bal
kvasinky
1 bal
živná sůl

Postup

1

Rybíz důkladně očistěte a vyperte. Ve větší nádobě je rozmačkejte a nechte 1-2 dny odležet. Během této doby ovoce pravidelně promíchávejte.

2

Následně ovoce prolisujte přes jemné plátno, abyste získali čistou rybízovou šťávu.

3

Všechny pomůcky pro výrobu rybízového vína sterilizujte horkou vodou.

4

Uvařte cukrový sirup cukru a vody a nechte zchladnout. Přelijte do demižonu a přidejte i získaný rybízový sirup.

5

Přisypte živnou sůl a promíchejte.

6

Přidejte kvasinky a opět promíchejte.

7

Demižón uzavřete kvasnou zátkou a umístěte tam, kde bude mít stálou teplotu kolem 15 až 20 stupňů. Ne však na přímé slunce.

8

Prvotní fáze kvašení se projevuje pěněním. Když pěna opadne, můžete případně doplnit vodou.

9

Víno nechte kvasit 4 týdny.

10

Po této době jej opatrně slijte do čistého demižónu tak, aby vzniklý kal zůstal na dně původní nádoby.

11

Víno stočte do lahví a pečlivě uzavřete. Skladujte v chladu.

Autor: Marcela

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč