0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybízové víno

Rybízové víno

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5710 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 1390 g
Tuky 0 g
Vláknina 150 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybízové víno je chutnou alternativou ke klasickým vínům. Dá se vyrobit i doma. Třeba však trochu trpělivosti a několik speciálních pomůcek a surovin. Rybízové víno lze vyrobit jak z červeného, tak i z černého rybízu. Pokud vyrábíte víno z červeného rybízu a chcete dosáhnout výraznější barvy, je dobré nahradit třetinu ovoce právě rybízem černým.

Suroviny

červený rybíz 3 kg
cukr 1 kg
voda 2000 ml
1 bal
kvasinky
1 bal
živná sůl

Postup

1

Rybíz důkladně očistěte a vyperte. Ve větší nádobě je rozmačkejte a nechte 1-2 dny odležet. Během této doby ovoce pravidelně promíchávejte.

2

Následně ovoce prolisujte přes jemné plátno, abyste získali čistou rybízovou šťávu.

3

Všechny pomůcky pro výrobu rybízového vína sterilizujte horkou vodou.

4

Uvařte cukrový sirup cukru a vody a nechte zchladnout. Přelijte do demižonu a přidejte i získaný rybízový sirup.

5

Přisypte živnou sůl a promíchejte.

6

Přidejte kvasinky a opět promíchejte.

7

Demižón uzavřete kvasnou zátkou a umístěte tam, kde bude mít stálou teplotu kolem 15 až 20 stupňů. Ne však na přímé slunce.

8

Prvotní fáze kvašení se projevuje pěněním. Když pěna opadne, můžete případně doplnit vodou.

9

Víno nechte kvasit 4 týdny.

10

Po této době jej opatrně slijte do čistého demižónu tak, aby vzniklý kal zůstal na dně původní nádoby.

11

Víno stočte do lahví a pečlivě uzavřete. Skladujte v chladu.

Autor: Marcela

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit