Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5282 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 1196 g
Tuky 6 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké letní rolování! Zaviňte si svěží asijský salát s kuřetem do úhledné rolky.

Související recepty

Suroviny

v konzervě
citronová tráva 2 ks
očištěná a rozpůlená
8 ks
listy kaffirová limety
sůl mořská 1 ČL
kulatý (12–20 ks)
bazalka 1 svazek
thajská
koriandr čerstvý 1 svazek
fazolky zelené 3 hrsti
krátce povařené a zchlazené
hráškové výhonky
podle chuti
jarní cibulka 3 ks
na podélné proužky
Na omáčku
rybí omáčka 2 PL
hnědý cukr 2 PL
limetová šťáva 2 PL
červená, nasekaná, trocha navíc na posypání

Postup

1

Do hlubší pánve nalijte kokosové mléko a 500 ml vody, přidejte citronovou trávu, listy kaffirové limety, sůl a kuřecí řízky a přiveďte k varu. Ztlumte a zvolna vařte asi 20 minut, až bude maso hotové. Maso vyjměte, zabalte do potravinářské fólie a vychlaďte v chladničce. Pak ho natrhejte vidličkou po vláknech.

2

V misce smíchejte přísady na omáčku. Odložte do chladničky.

3

Začněte motat rolky. Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Pak ho položte na připravenou utěrku. Na papír od středu ke kraji položte snítky bazalky, koriandru, trhané maso, zelené fazolky, výhonky a jarní cibulku tak, aby jednotlivé ingredience vyčnívaly z kraje papíru.

4

Překryjte druhou polovinou rýžového papíru a stočte závitek, můžete si pomáhat utěrkou. Ihned podávejte doplněné omáčkou a další chilli papričkou podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do závitků můžete přidat i mango nebo jinou zeleninu či bylinky podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...