0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5282 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 1196 g
Tuky 6 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké letní rolování! Zaviňte si svěží asijský salát s kuřetem do úhledné rolky.

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
v konzervě
citronová tráva 2 ks
očištěná a rozpůlená
8 ks
listy kaffirová limety
sůl mořská 1 ČL
kuřecí prsa 2 ks
rýžový papír 16 ks
kulatý (12–20 ks)
bazalka 1 svazek
thajská
koriandr 1 svazek
fazolky zelené 3 hrsti
krátce povařené a zchlazené
hráškové výhonky
podle chuti
jarní cibulka 3 ks
na podélné proužky
Na omáčku
rybí omáčka 2 PL
hnědý cukr 2 PL
limetová šťáva 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná, trocha navíc na posypání

1 Do hlubší pánve nalijte kokosové mléko a 500 ml vody, přidejte citronovou trávu, listy kaffirové limety, sůl a kuřecí řízky a přiveďte k varu. Ztlumte a zvolna vařte asi 20 minut, až bude maso hotové. Maso vyjměte, zabalte do potravinářské fólie a vychlaďte v chladničce. Pak ho natrhejte vidličkou po vláknech.

2 V misce smíchejte přísady na omáčku. Odložte do chladničky.

3 Začněte motat rolky. Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Pak ho položte na připravenou utěrku. Na papír od středu ke kraji položte snítky bazalky, koriandru, trhané maso, zelené fazolky, výhonky a jarní cibulku tak, aby jednotlivé ingredience vyčnívaly z kraje papíru.

4 Překryjte druhou polovinou rýžového papíru a stočte závitek, můžete si pomáhat utěrkou. Ihned podávejte doplněné omáčkou a další chilli papričkou podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do závitků můžete přidat i mango nebo jinou zeleninu či bylinky podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit