0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Rýžové rolky s kuřetem a kokosem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5282 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 1196 g
Tuky 6 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké letní rolování! Zaviňte si svěží asijský salát s kuřetem do úhledné rolky.

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
v konzervě
citronová tráva 2 ks
očištěná a rozpůlená
8 ks
listy kaffirová limety
sůl mořská 1 ČL
kuřecí prsa 2 ks
rýžový papír 16 ks
kulatý (12–20 ks)
bazalka 1 svazek
thajská
koriandr čerstvý 1 svazek
fazolky zelené 3 hrsti
krátce povařené a zchlazené
hráškové výhonky
podle chuti
jarní cibulka 3 ks
na podélné proužky
Na omáčku
rybí omáčka 2 PL
hnědý cukr 2 PL
limetová šťáva 2 PL
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná, trocha navíc na posypání

1 Do hlubší pánve nalijte kokosové mléko a 500 ml vody, přidejte citronovou trávu, listy kaffirové limety, sůl a kuřecí řízky a přiveďte k varu. Ztlumte a zvolna vařte asi 20 minut, až bude maso hotové. Maso vyjměte, zabalte do potravinářské fólie a vychlaďte v chladničce. Pak ho natrhejte vidličkou po vláknech.

2 V misce smíchejte přísady na omáčku. Odložte do chladničky.

3 Začněte motat rolky. Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Pak ho položte na připravenou utěrku. Na papír od středu ke kraji položte snítky bazalky, koriandru, trhané maso, zelené fazolky, výhonky a jarní cibulku tak, aby jednotlivé ingredience vyčnívaly z kraje papíru.

4 Překryjte druhou polovinou rýžového papíru a stočte závitek, můžete si pomáhat utěrkou. Ihned podávejte doplněné omáčkou a další chilli papričkou podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do závitků můžete přidat i mango nebo jinou zeleninu či bylinky podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč