0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 357 g
Tuky 50 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň duhových rolek suši se dá obměňovat podle toho, co je zrovna nejčerstvější. A pro nevegetariány můžete přidat rybu v suši kvalitě.

Suroviny

rýže suši 350 g
rýžový ocet 4 PL
krupicový cukr 2 PL
sůl 1 ČL
řasa nori
velké pláty
wasabi
K podávání
sezamová semínka
černá
klíčky 1 bal
ředkvičkové nebo červenořepné
zázvor nakládaný
sójová omáčka
např. Kikkoman
Na náplň
kysané, lze použít i 1 skleničku sterilovaného, okapaného
oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky
tofu 1 bal
pevné, na tenké hranolky, ogrilované

1 Připravte suši rýži. Důkladně ji proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen krátce povařte na nejvyšší teplotu. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte 20 minut. Rýži nechte zchladnout. Smíchejte rýžový ocet s cukrem a solí, nechte přejít varem a odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

2 Řasu nori položte lesklou stranou na bambusovou podložku, tence potřete wasabi a poté navrstvěte rýži. Na ní vytvořte podélné pruhy z jednotlivých přísad na náplň (avokáda dejte vždy 2 hranolky vedle sebe, tofu tři, špenát zmáčkněte a poskládejte)... Pomocí podložky zarolujte (a řádně utahujte) směrem od sebe. Potom nakrájejte ostrým nožem. Podávejte položené na řez, posypané sezamem a výhonky. Pokračujte do spotřebování surovin. Podle chuti doplňte wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li závitkům dodat bílkovinu a posunout je směrem k hlavnímu jídlu (skvělé v létě), přidejte například tofu či tempeh anebo rovnou veganské krevety, máte-li je v dosahu. Tofu si můžete nachystat třeba takhle: 200 g pevného tofu nakrájejte na nudličky silné asi 3 mm, v nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku sezamového oleje, vsypte tofu, pokropte 1 lžící sójové omáčky a opékejte, až tofu zkřupaví. Přisypte 1 lžíci sezamových semínek (jakýchkoli, ale efektní jsou černá) a opékejte ještě minutu. Nechte zchladnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč