0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžové rolky s uzeným lososem

Rýžové rolky s uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 943 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 148 g
Tuky 22 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rolujte s námi! Jestli v tom nechcete jet sami, uspořádejte večírek, nachystejte suroviny a pobídněte hosty, aby si občerstvení připravili vlastnoručně!

Suroviny

rýžový papír 2 ks
velké pláty
kopr 1 hrst
pořádná hrst zbavená tvrdých stonků
střední, uvařená, oloupaná, nakrájená na velmi tenká kolečka
salát 1 hrst
směs pěkných lístů
plátky
čerstvý, např. Philadelphia
výhonky červené řepy
na ozdobu (nemusí být)

1 Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Položte jej na připravenou utěrku. Do středu papíru navrstvěte po celé jeho délce polovinu jednotlivých přísad: začněte koprem, ten poklaďte červenou řepou, na ni dejte salátové lístky tak, aby z každé strany papíru vyčnívaly, pak vyskládejte uzeného lososa a toho potřete sýrem. Zabalte jako velkou rolku. Zopakujte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočinout, pak nakrájejte ostrým nožem na špalíky a podávejte ozdobené řepnými klíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...