Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s hruškami a modrým sýrem

Předkrm s francouzským šarmem. Neklamný důkaz, že hrušky se přátelí opravdu s každým – se sýrem, ořechy i se zeleninou.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 2 pevné hrušky
    • 100 g čerstvého baby špenátu
    • 100 g červené čekanky (radicchio)
    • 1 hrst vlašských ořechů, nasucho orestovaných a nasekaných nahrubo
    • 100 g sýra s modrou plísní (např. niva) 
    • 75 ml červeného vinného octa
    • 1 lžíce olivového oleje, extra panenského
    • 2 lžičky medu
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Hrušky překrojte napůl, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Spolu se špenátem a čekankou je naaranžujte na salátový talíř, navrch rozdrobte sýr a salát posypte ořechy. Vinný ocet prošlehejte se lžící olivového oleje a medem a dochuťte solí a pepřem. Přelijte přes salát a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič se sýrem a hruškami

Hruškovo-čokoládovo-ricottový koláč

Hruškový cheesecake v medovníku

Kořeněný koláč s hruškami

Krambl amaretto s hruškami

REKLAMA

Přidat komentář