0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krambl amaretto s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5755 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 684 g
Tuky 284 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.

Suroviny

Na drobenku
sušenky ½ hrnku
italské mandlové sušenky amaretti – nahrubo rozdrcené
mouka pšeničná hrubá 80 g
lískové oříšky 60 g
nahrubo nasekané
třtinový cukr 150 g
sůl 1 špetka
máslo 150 g
rozpuštěné, viz Něco navíc
Na hrušky
středně velké, zbavené jadřinců, oloupané, nakrájené podélně na osminky
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 2 ČL
nebo jiný mandlový likér
Na dokončení
vanilková zmrzlina 8 porcí
8 kopečků
mléčný karamel (např. karamelové salko)

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.

2 Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.

3 Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.

NĚCO NAVÍC
Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v
receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč