Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.
2 Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.
3 Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.
NĚCO NAVÍC
Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Někdo to rád horké!(14 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)