Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.
Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.
Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.
[[nid:10405]]
NĚCO NAVÍC
Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Někdo to rád horké!(14 receptů )
- Slaďoučké hrušky(21 receptů )
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )