Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krambl amaretto s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5755 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 684 g
Tuky 284 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.

Suroviny

Na drobenku
sušenky ½ hrnku
italské mandlové sušenky amaretti – nahrubo rozdrcené
mouka pšeničná hrubá 80 g
lískové oříšky 60 g
nahrubo nasekané
třtinový cukr 150 g
sůl 1 špetka
máslo 150 g
rozpuštěné, viz Něco navíc
Na hrušky
středně velké, zbavené jadřinců, oloupané, nakrájené podélně na osminky
nebo jiný mandlový likér
Na dokončení
vanilková zmrzlina 8 porcí
8 kopečků
mléčný karamel (např. karamelové salko)

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.

2

Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.

3

Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.

[[nid:10405]]

NĚCO NAVÍC
Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v
receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...