Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.
2 Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.
3 Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.
NĚCO NAVÍC
Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.