0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 476 g
Tuky 87 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr s bílou plísní sendviče zjemní, s modrou naopak zvýrazní.

Suroviny

toustový chléb 6 plátek
toastový chléb bílý
hruška 1 ks
pevná, zralá
sýr s modrou plísní 150 g
na plátky
pekanové ořechy 1 hrst
opečené
hořčice hrubozrnná 1 PL
máslo
na pomazání
rukola 1 hrst

1 Hrušku zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky (na struhadle nebo ostrým nožem). Plátky chleba namažte z jedné strany máslem. Dva plátky obraťte a potřete hrubozrnnou hořčicí. Na ně rozdělte rukolu, pekanové ořechy a plátky hrušky a nakonec položte sýr. Přiklopte zbylými plátky chleba (namazaná strana přijde ven).

2 Rozehřejte pánev na střední plamen a tousty na ní opékejte. Když bude spodní strana zlatavá, pánev přiklopte a nechte sýr v teple povolit. Poté sendvič obraťte a opečte i z druhé strany. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař
  • Kvízy

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař

Můžete umět vařit dokonale českou kuchyni, ale skvělého kuchaře z vás udělá až cesta kolem světa. Na tu se nemusíte vydat žádným dopravním prostředkem, koření a exotické ingredience vás přenesou kam jen budete chtít! Zkuste si náš kvíz, ať...
Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...

Obchod Apetit