Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 476 g
Tuky 87 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr s bílou plísní sendviče zjemní, s modrou naopak zvýrazní.

Suroviny

toastový chléb bílý
pevná, zralá
na plátky
pekanové ořechy 1 hrst
opečené
hořčice hrubozrnná 1 PL
na pomazání
rukola 1 hrst

Postup

1

Hrušku zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky (na struhadle nebo ostrým nožem). Plátky chleba namažte z jedné strany máslem. Dva plátky obraťte a potřete hrubozrnnou hořčicí. Na ně rozdělte rukolu, pekanové ořechy a plátky hrušky a nakonec položte sýr. Přiklopte zbylými plátky chleba (namazaná strana přijde ven).

2

Rozehřejte pánev na střední plamen a tousty na ní opékejte. Když bude spodní strana zlatavá, pánev přiklopte a nechte sýr v teple povolit. Poté sendvič obraťte a opečte i z druhé strany. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...