Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 476 g
Tuky 87 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr s bílou plísní sendviče zjemní, s modrou naopak zvýrazní.

Související recepty

Suroviny

toustový chléb 6 plátek
toastový chléb bílý
hrušky 1 ks
pevná, zralá
sýr s modrou plísní 150 g
na plátky
pekanové ořechy 1 hrst
opečené
hořčice hrubozrnná 1 PL
máslo
na pomazání
rukola 1 hrst

1 Hrušku zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky (na struhadle nebo ostrým nožem). Plátky chleba namažte z jedné strany máslem. Dva plátky obraťte a potřete hrubozrnnou hořčicí. Na ně rozdělte rukolu, pekanové ořechy a plátky hrušky a nakonec položte sýr. Přiklopte zbylými plátky chleba (namazaná strana přijde ven).

2 Rozehřejte pánev na střední plamen a tousty na ní opékejte. Když bude spodní strana zlatavá, pánev přiklopte a nechte sýr v teple povolit. Poté sendvič obraťte a opečte i z druhé strany. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit