0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kozí salát s pečenými rajčaty

Kozí salát s pečenými rajčaty

3.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5162 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 201 g
Tuky 404 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ideální letní jídlo

Suroviny

rajčata cherry 20 ks
rozpůlená
fazolky zelené 300 g
zelené
olivový olej 6 PL
2 PL
jablčný ocet
cukr špetka
hořčice 1 ČL
olivy černé 20 ks
čerstvé
kozí sýr 200 g
čerstvý, nalámaný na kousky
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
ciabatta 1 ks
malá, pokrájená na větší kusy a opečená dokřupava na olivovém oleji
salát
směs
1.  Kdykoli během dne zahřejte troubu na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C. Rajčata dejte řezem dolů na plech, hodinu je pečte, pak nechte zchladnout.

2.  Fazolové lusky tři minuty povařte v sotva vroucí vodě; jestli už nejsou úplně čerstvé, namočte je nejdřív do studené vody. Potom je v cedníku propláchněte studenou vodou, nechte důkladně okapat a podélně rozpulte, pokud chcete. Smíchejte olej, jablečný ocet, cukr a hořčici na zálivku.

3.  Rajčata promíchejte se zálivkou a všemi ostatními přísadami.

Kouzelná přísada
Tuzemský kozí sýr Doral v biokvalitě (100 g za cca 45 Kč) koupíte ve zdravých výživách.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč