Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kozí salát s pečenými rajčaty

Kozí salát s pečenými rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5162 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 201 g
Tuky 404 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninový salát s kozím sýrem a křupavou ciabattou, je ideální letní jídlo. 

Suroviny

rajčata cherry 20 ks
rozpůlená
fazolky zelené 300 g
olivový olej 6 PL
jablečný ocet 2 PL
cukr 1 špetka
hořčice 1 ČL
čerstvý
salát
směs listů

Postup

1

Kdykoli během dne zahřejte troubu na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C. Rozpůlená rajčata dejte řezem dolů na plech, hodinu je pečte, pak nechte zchladnout.

2

Fazolové lusky tři minuty povařte v sotva vroucí vodě; jestli už nejsou úplně čerstvé, namočte je nejdřív do studené vody. Potom je v cedníku propláchněte studenou vodou, nechte důkladně okapat a podélně rozpulte, pokud chcete. Smíchejte olej, jablečný ocet, cukr a hořčici na zálivku.

3

Rajčata promíchejte se zálivkou a všemi ostatními přísadami.

Apetit magazín