Zeleninový salát s kozím sýrem a křupavou ciabattou, je ideální letní jídlo.
Suroviny
rajčata cherry
20
ks
rozpůlená
fazolky zelené
300
g
olivový olej
6
PL
jablečný ocet
2
PL
cukr
1
špetka
hořčice
1
ČL
olivy černé
20
ks
kozí sýr
200
g
čerstvý
cibule červená
1
ks
ciabatta
1
ks
salát
směs listů
Postup
1
Kdykoli během dne zahřejte troubu na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C. Rozpůlená rajčata dejte řezem dolů na plech, hodinu je pečte, pak nechte zchladnout.
2
Fazolové lusky tři minuty povařte v sotva vroucí vodě; jestli už nejsou úplně čerstvé, namočte je nejdřív do studené vody. Potom je v cedníku propláchněte studenou vodou, nechte důkladně okapat a podélně rozpulte, pokud chcete. Smíchejte olej, jablečný ocet, cukr a hořčici na zálivku.
3
Rajčata promíchejte se zálivkou a všemi ostatními přísadami.