Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s ostružinami a řepou dvou barev
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 185 g
Tuky 92 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát, který vám prozáří den!

Suroviny

salátová, nejlépe směs červené a zlaté, zbavené listů, omyté a zkrácené stonky
lze nahradit bagetou nebo 2 krajíci chleba
mák celý 1 PL
sůl mořská
vinný ocet červený 3,5 PL
řepkový olej 3 PL
lze nahradit panenským olivovým olejem
hořčice 2 ČL
dijonská, podle chuti
ostružinový džem 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
malá, nakrájená nadrobno
salát 3 hrst
směs (nejlépe s drobnými řepnými lístky či mangoldem)
pažitka 1 svazek
malý svazek, nasekaný nahrubo
rozdrobený

Postup

1

Máte-li obě barevné varianty řepy, uvařte je zvlášť, aby si zlatá zachovala čistou barvu. Vložte je do rendlíků, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte, až půjdou snadno propíchnout špejlí. Větším bulvám to může trvat i 40 minut, malým stačí méně. Pak je nechte zchladnout v cednících nad dřezem, oloupejte je, nakrájejte na plátky a odložte obě zvlášť, aby se žlutá nezbarvila dočervena.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si krutony: Zbavte pečivo kůrky a nakrájejte či natrhejte ho na kousky. Promíchejte s olejem a mákem a osolte. Rozprostřete na plech a upečte dokřupava, trvá to cca 5–8 minut. Nechte vychladnout.

3

Prošlehejte ocet, olej, hořčici a džem, osolte a opepřete. Přidejte část ostružin a jemně je podrťte vidličkou, vsypte šalotky a zálivku promíchejte. Na talíř naaranžujte plátky řepy, zelené lístky, krutony, zbylé ostružiny a zalijte zálivkou. Nakonec posypte sýrem.

NĚCO NAVÍC

Pokud neseženete zlatou řepu, ale toužíte v salátu po hře barev, použijte oloupanou žlutou broskev nebo nektarinku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...