Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňovo-řepný salát se smetanou
Dýňovo-řepný salát se smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňovo-řepný salát se smetanou

3.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8–12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1865 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 196 g
Tuky 99 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do salátu přidáte sýr nebo opečenou slaninu, může fungovat jako hlavní jídlo. Když nepřidáte nic, bude to originální příloha k masu. A navíc chutná i zastudena!

Související recepty

Suroviny

drobnější
červená, oloupaná
dýně 1,25 g
máslová, očištěná
vinný ocet červený 2 PL
třtinový cukr 1 PL
olivový olej 50 ml
polníček 80 g
potočnice nebo i rukola
křen 3 PL
jemně strouhaný
šťáva
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Řepu oloupejte a každou bulvu nakrájejte na 8 klínků. Na stejně velké kousky nakrájejte i cibuli a dýni. Zeleninu nasypte do velkého pekáče. Ocet smíchejte s cukrem a vešlehejte olej, směsí pokropte zeleninu a pečte ji 40–45 minut dozlatova a doměkka, v polovině promíchejte.

2

V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a citronovou šťávu, osolte a opepřete podle chuti.

3

K podávání dejte pečenou zeleninu na servírovací talíř či do mísy, doplňte čerstvými zelenými lístky a ochucenou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...