Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8–12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 205 g
Tuky 158 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do salátu přidáte sýr nebo opečenou slaninu, může fungovat jako hlavní jídlo. Když nepřidáte nic, bude to originální příloha k masu. A navíc chutná i zastudena!

Suroviny

červená řepa 1 kg
drobnější
cibule 6 ks
červená, oloupaná
1.25 g
máslová dýně oloupaná a zbavená semen
ocet 2 PL
vinný, červený
cukr 1 PL
třtinový
olivový olej 50 ml
polníček 80 g
potočnice nebo i rukola
smetana 350 ml
zakysaná
křenová pasta 6 PL
lze nahradit 3 lžícemi najemno nastrouhaným čerstvým křenem
citron 1 ks
šťáva
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Předehřejte troubu na 180°C. Řepu oloupejte a každou bulvu nakrájejte na 8 klínků. Na stejně velké kousky nakrájejte i cibuli a dýni. Zeleninu nasypte do velkého pekáče. Ocet smíchejte s cukrem a vešlehejte olej, směsí pokropte zeleninu a pečte ji 40–45 minut dozlatova a doměkka, v polovině promíchejte.

2 V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a citronovou šťávu, osolte a opepřete podle chuti.

3 K podávání dejte pečenou zeleninu na servírovací talíř či do mísy, doplňte čerstvými zelenými lístky a ochucenou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit