Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s tuňákem a rýží

Skvělý, a hlavně opravdu rychlý salát, který je hotový raz dva, zvláště máte-li uvařenou rýži v mrazáku – v takovém případě zkrátíte čas skutečně na minimum! Salát je skvělý nejen k večeři, ale i do krabičky do práce nebo na piknik!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých a nakrájených nahrubo
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 200 g rýže natural
    • 1/2 okurky, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
    • 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostičky
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
    • 200 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, maso okapané
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje v pánvi. Vsypte kapary a 1–2 minuty restujte, jen aby začaly pukat a křupat. Vyjměte je děrovanou lžící a dejte stranou. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte do ní zbylou lžíci oleje, ocet a hořčici.

2 Rýži uvařte al dente a pak propláchněte studenou vodou, vsypte do pánve a promíchejte. Přesypte do mísy a přidejte okurku, řapíkatý celer, kapary, zelenou část jarní cibulky a nakonec opatrně vmíchejte tuňáka. Ochutnejte a podle potřeby osolte. Ozdobte kolečky bílé části cibulky, opepře- te a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V okurce můžete samozřejmě jemná semínka ponechat – jen nebude salát tak pěkný na pohled a okurka také pustí více vody.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Citronové kuře s fazolkami

Letní zelenina se šunkou a polentou

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

REKLAMA

Přidat komentář