0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní zelenina se šunkou a polentou

Letní zelenina se šunkou a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní zelenina se šunkou a polentou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 223 g
Tuky 148 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherné barvy, lahodná chuť, expresní příprava... Co víc si přát?

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
na kostičky
paprika červená 1 ks
na kostky
paprika žlutá 1 ks
na kostky
paprika bílá 2 ks
na kostky
rajče 500 g
na kostky
cuketa 1 ks
menší, na kostky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná + na ozdobení
sůl
šunka 200 g
v celku, na kostičky
pažitka 1 hrst
malá hrst, nadrobno
Na polentu
polenta 1 hrnek
parmazán 0.25 hrnek
nastrouhaný + k podávání
mascarpone 1 hrnek

V širším hrnci nebo pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, vsypte cibuli a opečte dosklovita. Přidejte papriky a opečte je doměkka, nakonec přidejte rajčata, cukety, petržel, osolte a zhruba 5 minut míchejte a zvolna vařte, aby všechna zelenina změkla.

2 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Nakonec vmíchejte parmazán a mascarpone a osolte.

3 Šunku opečte na pánvi a přimíchejte do zeleninové směsi.

4 Polentu a zeleninu rozdělte na talíře, posypte pažitkou a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit