Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní zelenina se šunkou a polentou
Letní zelenina se šunkou a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní zelenina se šunkou a polentou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 223 g
Tuky 148 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherné barvy, lahodná chuť, expresní příprava... Co víc si přát?

Suroviny

olivový olej 2 PL
na kostičky
na kostky
na kostky
na kostky
rajče 500 g
na kostky
menší, na kostky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná + na ozdobení
sůl
šunka 200 g
v celku, na kostičky
pažitka 1 hrst
malá hrst, nadrobno
Na polentu
polenta 1 hrnek
parmazán ¼ hrnek
nastrouhaný + k podávání
mascarpone 1 hrnek

Postup

1

V širším hrnci nebo pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, vsypte cibuli a opečte dosklovita. Přidejte papriky a opečte je doměkka, nakonec přidejte rajčata, cukety, petržel, osolte a zhruba 5 minut míchejte a zvolna vařte, aby všechna zelenina změkla.

2

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Nakonec vmíchejte parmazán a mascarpone a osolte.

3

Šunku opečte na pánvi a přimíchejte do zeleninové směsi.

4

Polentu a zeleninu rozdělte na talíře, posypte pažitkou a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...