Citronové kuře s fazolkami

Citronové kuře s fazolkami

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1983 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 116 g
Tuky 85 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní večeře hotová vcukuletu!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 0.25 hrnek
česnek sušený 0.5 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
kuřecí prsa 600 g
citronová štáva 3 PL
med 0.25 hrnek
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
máslo 4 PL
studené
citron 1 ks
na kolečka
fazolky zelené 500 g
čerstvé

V hlubokém talíři promíchejte mouku, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuřecí prsa obalte v kořeněné mouce, oklepte přebytečnou mouku a opékejte je na oleji dozlatova z každé strany 4 minuty.

2 V misce prošlehejte citronovou šťávu s medem, přidejte drcený česnek a vše vlijte ke kuřeti. Minutu dvě povařte a odstavte. Kuře vyjměte a do omáčky zašlehejte studené máslo. Vraťte kuře a dejte stranou.

3 V jiné pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a opečte na něm citronová kolečka. Fazolkám seřízněte konce a překrájejte je na půl, fazolky přidejte k citronům a 3–5 minut je opékejte. Dochuťte solí, pepřem a zbylým sušeným česnekem. Podávejte s kuřetem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit