Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronové kuře s fazolkami

Letní večeře hotová vcukuletu!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Kuře

Ingredience

    • 1/4 hrnku hladké mouky
    • 1/2 lžičky sušeného česneku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 500–600 g kuřecích prsou
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • 1/4 hrnku medu
    • 1–2 stroužky česneku, rozmáčknuté
    • 4 lžíce másla, studeného
    • 1 citron, nakrájený na kolečka
    • 400–500 g čerstvých zelených fazolek

Příprava jídla

V hlubokém talíři promíchejte mouku, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuřecí prsa obalte v kořeněné mouce, oklepte přebytečnou mouku a opékejte je na oleji dozlatova z každé strany 4 minuty.

2 V misce prošlehejte citronovou šťávu s medem, přidejte drcený česnek a vše vlijte ke kuřeti. Minutu dvě povařte a odstavte. Kuře vyjměte a do omáčky zašlehejte studené máslo. Vraťte kuře a dejte stranou.

3 V jiné pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a opečte na něm citronová kolečka. Fazolkám seřízněte konce a překrájejte je na půl, fazolky přidejte k citronům a 3–5 minut je opékejte. Dochuťte solí, pepřem a zbylým sušeným česnekem. Podávejte s kuřetem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Salát s tuňákem a rýží

Letní zelenina se šunkou a polentou

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

REKLAMA

Přidat komentář