0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronové kuře s fazolkami

Citronové kuře s fazolkami

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1983 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 116 g
Tuky 85 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní večeře hotová vcukuletu!

Suroviny

mouka pšeničná hladká ¼ hrnek
česnek sušený ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
citronová šťáva 3 PL
med ¼ hrnek
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
máslo 4 PL
studené
na kolečka
fazolky zelené 500 g
čerstvé

V hlubokém talíři promíchejte mouku, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuřecí prsa obalte v kořeněné mouce, oklepte přebytečnou mouku a opékejte je na oleji dozlatova z každé strany 4 minuty.

2 V misce prošlehejte citronovou šťávu s medem, přidejte drcený česnek a vše vlijte ke kuřeti. Minutu dvě povařte a odstavte. Kuře vyjměte a do omáčky zašlehejte studené máslo. Vraťte kuře a dejte stranou.

3 V jiné pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a opečte na něm citronová kolečka. Fazolkám seřízněte konce a překrájejte je na půl, fazolky přidejte k citronům a 3–5 minut je opékejte. Dochuťte solí, pepřem a zbylým sušeným česnekem. Podávejte s kuřetem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín