Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s tuňákem a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1262 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 180 g
Tuky 36 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý, a hlavně opravdu rychlý salát, který je hotový raz dva, zvláště máte-li uvařenou rýži v mrazáku – v takovém případě zkrátíte čas skutečně na minimum! Salát je skvělý nejen k večeři, ale i do krabičky do práce nebo na piknik!

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
kapary 2 PL
propláchnuté, nahrubo nakrájené
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
rýže hnědá 200 g
okurka ½ ks
oloupaná, bez semínek, na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
na kostičky
jarní cibulka 1 ks
na plátky
tuňák (konzerva) 200 g
ve vlastní šťávě, maso okapané
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje v pánvi. Vsypte kapary a 1–2 minuty restujte, jen aby začaly pukat a křupat. Vyjměte je děrovanou lžící a dejte stranou. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte do ní zbylou lžíci oleje, ocet a hořčici.

2

Rýži uvařte al dente a pak propláchněte studenou vodou, vsypte do pánve a promíchejte. Přesypte do mísy a přidejte okurku, řapíkatý celer, kapary, zelenou část jarní cibulky a nakonec opatrně vmíchejte tuňáka. Ochutnejte a podle potřeby osolte. Ozdobte kolečky bílé části cibulky, opepře- te a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V okurce můžete samozřejmě jemná semínka ponechat – jen nebude salát tak pěkný na pohled a okurka také pustí více vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...