Skvělý, a hlavně opravdu rychlý salát, který je hotový raz dva, zvláště máte-li uvařenou rýži v mrazáku – v takovém případě zkrátíte čas skutečně na minimum! Salát je skvělý nejen k večeři, ale i do krabičky do práce nebo na piknik!
Suroviny
Postup
Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje v pánvi. Vsypte kapary a 1–2 minuty restujte, jen aby začaly pukat a křupat. Vyjměte je děrovanou lžící a dejte stranou. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte do ní zbylou lžíci oleje, ocet a hořčici.
Rýži uvařte al dente a pak propláchněte studenou vodou, vsypte do pánve a promíchejte. Přesypte do mísy a přidejte okurku, řapíkatý celer, kapary, zelenou část jarní cibulky a nakonec opatrně vmíchejte tuňáka. Ochutnejte a podle potřeby osolte. Ozdobte kolečky bílé části cibulky, opepře- te a podávejte.
NĚCO NAVÍC
V okurce můžete samozřejmě jemná semínka ponechat – jen nebude salát tak pěkný na pohled a okurka také pustí více vody.