Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1262 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 180 g
Tuky 36 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý, a hlavně opravdu rychlý salát, který je hotový raz dva, zvláště máte-li uvařenou rýži v mrazáku – v takovém případě zkrátíte čas skutečně na minimum! Salát je skvělý nejen k večeři, ale i do krabičky do práce nebo na piknik!

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
kapary 2 PL
propláchnuté, nahrubo nakrájené
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
rýže hnědá 200 g
okurka ½ ks
oloupaná, bez semínek, na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
na kostičky
jarní cibulka 1 ks
na plátky
tuňák (konzerva) 200 g
ve vlastní šťávě, maso okapané
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje v pánvi. Vsypte kapary a 1–2 minuty restujte, jen aby začaly pukat a křupat. Vyjměte je děrovanou lžící a dejte stranou. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte do ní zbylou lžíci oleje, ocet a hořčici.

2 Rýži uvařte al dente a pak propláchněte studenou vodou, vsypte do pánve a promíchejte. Přesypte do mísy a přidejte okurku, řapíkatý celer, kapary, zelenou část jarní cibulky a nakonec opatrně vmíchejte tuňáka. Ochutnejte a podle potřeby osolte. Ozdobte kolečky bílé části cibulky, opepře- te a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V okurce můžete samozřejmě jemná semínka ponechat – jen nebude salát tak pěkný na pohled a okurka také pustí více vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč