0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salcburské zasněžené kopečky

AD
Salcburské noky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Salcburské zasněžené kopečky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 120 g
Tuky 75 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dle legendy známý dezert Salzburger Nockerln vymyslela na počátku 17. století Salome Altová, konkubína knížete-arcibiskupa Wolfa Dietricha Raitenaua. Tři sněhové kopečky přitom představují tři salcburské vrcholy Gaisberg, Mönchsberg a Kapuzinerberg, moučkový cukr zase něžný sněhový poprašek. Rozhodli jste se tyhle sladké vrcholy okamžitě zdolat? Tady je recept!

Suroviny

máslo 40 g
změklé
vanilkový cukr 20 g
10 bílků, 6 žloutků
cukr 60 g
krupicový
mouka pšeničná hladká 30 g
škrob 20 g
kukuřičný (Malzena)
citronová kůra
nastrouhaná nadrobno
cukr
moučkový, na posypání
džem
brusinkový

Postup

1

Zapneme troubu na 220 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem. Poprášíme polovinou vanilkového cukru a vlijeme na dno smetanu. Vložíme do trouby na 3–5 minut. Pak vyjmeme a snížíme teplotu na 190 °C.

2

V čisté míse šleháme bílky a jak začnou houstnout, vsypeme krupicový cukr a ušleháme do pevného sněhu. Žloutky rozmícháme se zbylým vanilkovým cukrem. Do sněhu prosejeme mouku smíchanou se škrobem, vlijeme žloutky a přisypeme citronovou kůru. Zlehka promícháme, aby se vše spojilo, ale směs zůstala lehká a nadýchaná.

3

Sněhovou hmotu naneseme do zapékací mísy tak, aby vznikly tři vrcholy (dobře to jde pomocí cukrářské karty). Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 minut, uvnitř by měl být dezert krémový jako pěna. Vyndáme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme s brusinkovým džemem.

4

NĚCO NAVÍC Pokud máte raději dezert propečenější a konzistencí připomínající spíše lehounký piškot, snižte při pečení teplotu na 170 °C na a pečte ještě o 10 minut déle.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč