Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salcburské zasněžené kopečky
AD
Salcburské noky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Salcburské zasněžené kopečky

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 120 g
Tuky 75 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dle legendy známý dezert Salzburger Nockerln vymyslela na počátku 17. století Salome Altová, konkubína knížete-arcibiskupa Wolfa Dietricha Raitenaua. Tři sněhové kopečky přitom představují tři salcburské vrcholy Gaisberg, Mönchsberg a Kapuzinerberg, moučkový cukr zase něžný sněhový poprašek. Rozhodli jste se tyhle sladké vrcholy okamžitě zdolat? Tady je recept!

Suroviny

změklé
10 bílků, 6 žloutků
cukr 60 g
krupicový
škrob 20 g
kukuřičný (Malzena)
nastrouhaná nadrobno
cukr
moučkový, na posypání
džem
brusinkový

Postup

1

Zapneme troubu na 220 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem. Poprášíme polovinou vanilkového cukru a vlijeme na dno smetanu. Vložíme do trouby na 3–5 minut. Pak vyjmeme a snížíme teplotu na 190 °C.

2

V čisté míse šleháme bílky a jak začnou houstnout, vsypeme krupicový cukr a ušleháme do pevného sněhu. Žloutky rozmícháme se zbylým vanilkovým cukrem. Do sněhu prosejeme mouku smíchanou se škrobem, vlijeme žloutky a přisypeme citronovou kůru. Zlehka promícháme, aby se vše spojilo, ale směs zůstala lehká a nadýchaná.

3

Sněhovou hmotu naneseme do zapékací mísy tak, aby vznikly tři vrcholy (dobře to jde pomocí cukrářské karty). Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 14 minut, uvnitř by měl být dezert krémový jako pěna. Vyndáme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme s brusinkovým džemem.

4

NĚCO NAVÍC Pokud máte raději dezert propečenější a konzistencí připomínající spíše lehounký piškot, snižte při pečení teplotu na 170 °C na a pečte ještě o 10 minut déle.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...