0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Císařský trhanec s jablečným pyré

AD
Císařský trhanec
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Císařský trhanec s jablečným pyré

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 2 trhance

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2408 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 308 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaiserschmarrn, jedno z nejtypičtějších sladkých jídel, kterým vás pohostí po náročné lyžovačce v rakouském regionu Gastein (anebo kterékoliv jiné části Salcburska), může zavonět i ve vaší kuchyni. Jak na něj?

Suroviny

mléko 450 ml
cukr 60 g
krupicový
mouka pšeničná polohrubá 300 g
žloutky a bílky oddělené
sůl
máslo
na opékání
rozinky hrst
namočené do šnapsu (nebo jakékoliv pálenky)
moučkový cukr
k podávání
k podávání
máta
na ozdobení

Postup

1

Do mísy dáme mléko, polovinu cukru, mouku, žloutky a vymícháme hladké hustší těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujeme je do těsta. Na pánvi o průměru cca 22 cm (ke které máte poklici) zvolna rozehřejeme kousek másla. Vlijeme polovinu těsta a na něj nasypeme polovinu rozinek. Přiklopíme pokličkou, počkáme, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrháme tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidáme do pánve další kousek másla, polovinu zbylého cukru a trhanec opečeme i z druhé strany. Zopakujeme se zbylým těstem a rozinkami.

2

Hotový trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme sypané cukrem, zdobené meduňkou či mátou a s jablečným pyré.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč