Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Císařský trhanec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 2 trhance

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2474 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 323 g
Tuky 78 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaiserschmarrn, jedno z nejtypičtějších sladkých jídel, kterým vás pohostí po náročné lyžovačce v rakouském regionu Gastein (anebo kterékoliv jiné části Salcburska), císařský trhanec teď může zavonět i ve vaší kuchyni. Jak na něj?

Suroviny

mléko 450 ml
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
na opékání
rozinky 1 hrst
namočené do šnapsu (nebo jakékoliv pálenky)
na poprášení
k podávání
máta
na ozdobení

Postup

1

Do mísy dejte mléko, polovinu cukru, mouku, žloutky a vymíchejte hladké hustší těsto. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujte je do těsta.

2

Na pánvi o průměru cca 22 cm (ke které máte poklici) zvolna rozehřejte kousek másla. Vlijte polovinu těsta a na něj nasypte polovinu rozinek. Přiklopte pokličkou, počkejte, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrhejte tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidejte do pánve další kousek másla, polovinu zbylého cukru a trhanec opečte i z druhé strany. Totéž zopakujte se zbylým těstem a rozinkami.

3

Hotový trhanec posypte moučkovým cukrem. Podávejte sypané cukrem, zdobené meduňkou či mátou a s jablečným pyré.

Související články

Apetit magazín