Císařský trhanec s jablečným pyré

Komerční sdělení
Císařský trhanec
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Císařský trhanec s jablečným pyré

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 2 trhance

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2408 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 308 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaiserschmarrn, jedno z nejtypičtějších sladkých jídel, kterým vás pohostí po náročné lyžovačce v rakouském regionu Gastein (anebo kterékoliv jiné části Salcburska), může zavonět i ve vaší kuchyni. Jak na něj?

Suroviny

mléko 450 ml
cukr 60 g
krupicový
mouka pšeničná polohrubá 300 g
vejce 6
žloutky a bílky oddělené
sůl
máslo
na opékání
rozinky hrst
namočené do šnapsu (nebo jakékoliv pálenky)
moučkový cukr
k podávání
jablečné pyré
k podávání
máta
na ozdobení

Postup

1

Do mísy dáme mléko, polovinu cukru, mouku, žloutky a vymícháme hladké hustší těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujeme je do těsta. Na pánvi o průměru cca 22 cm (ke které máte poklici) zvolna rozehřejeme kousek másla. Vlijeme polovinu těsta a na něj nasypeme polovinu rozinek. Přiklopíme pokličkou, počkáme, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrháme tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidáme do pánve další kousek másla, polovinu zbylého cukru a trhanec opečeme i z druhé strany. Zopakujeme se zbylým těstem a rozinkami.

2

Hotový trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme sypané cukrem, zdobené meduňkou či mátou a s jablečným pyré.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit