Kaiserschmarrn, jedno z nejtypičtějších sladkých jídel, kterým vás pohostí po náročné lyžovačce v rakouském regionu Gastein (anebo kterékoliv jiné části Salcburska), císařský trhanec teď může zavonět i ve vaší kuchyni. Jak na něj?
Suroviny
Postup
Do mísy dejte mléko, polovinu cukru, mouku, žloutky a vymíchejte hladké hustší těsto. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujte je do těsta.
Na pánvi o průměru cca 22 cm (ke které máte poklici) zvolna rozehřejte kousek másla. Vlijte polovinu těsta a na něj nasypte polovinu rozinek. Přiklopte pokličkou, počkejte, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrhejte tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidejte do pánve další kousek másla, polovinu zbylého cukru a trhanec opečte i z druhé strany. Totéž zopakujte se zbylým těstem a rozinkami.
Hotový trhanec posypte moučkovým cukrem. Podávejte sypané cukrem, zdobené meduňkou či mátou a s jablečným pyré.